Χονδροκούκης: «Δεν περίμενα ότι θα κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο»

Δημήτρης Χονδροκούκης

Δημήτρης Χονδροκούκης (Πηγή: newsit.gr)

Απόλυτα ικανοποιημένος είναι ο Δημήτρης Χονδροκούκης από το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε σήμερα στον τελικό του ύψους, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης. Ο Έλληνας πρωταθλητής δήλωσε μετά τον αγώνα ότι είναι πολύ χαρούμενος από αυτήν την εξέλιξη, ωστόσο υπογράμμισε πως δεν περίμενε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Μου είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια όλα όσα αισθάνομαι. Δεν περίμενα ότι θα κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο. Ήθελα να μπω μέσα και να κάνω έναν δυνατό αγώνα. Μετά το 2,31 σκέφτηκα ότι πρέπει να συγκεντρωθώ, για να πάω παραπάνω. Πάντα σκέφτομαι ρεαλιστικά. Δεν θέλω να κοιτάζω πέρα από αυτά που μπορώ. Στον αγώνα υπήρχαν πολλοί και καλοί αθλητές, άρα ήξερα πως δεν θα ήταν εύκολο. Το να σκέφτομαι όμως τα μετάλλια είναι κάτι φυσιολογικό» είπε ο Χονδροκούκης, ο οποίος επισήμανε σχετικά με το αν μπορεί να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ του Λάμπρου Παπακώστα (2,35 μέτρα): «Ο Παπακώστας ήταν σπουδαίος άλτης. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο σπουδαίοι άλτες, εγώ και ο Κώστας (σ.σ. Μπανιώτης). Πιστεύω πως έχουμε τις ίδιες πιθανότητες να βελτιώσουμε το ρεκόρ».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Μπανιώτης, ο οποίος κατετάγη τέταρτος στον τελικό, δήλωσε: «Προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό. Ρίσκαρα στο 2,35, καθώς ένιωσα πως μπορώ το κάτι παραπάνω. Δεν βγήκε και τελικά κατέλαβα και πάλι την τέταρτη θέση. Είναι σημαντικό που υπάρχουν δύο Ελληνες αυτού του επιπέδου».

Πηγή άρθρου: skai.gr