«Δεν ξέρω πολλά από πολιτική, αλλά όταν ένας Ισπανός, με ιταλικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο από Έλληνα κερδίζει στη Γερμανία είναι καλό»

Φερνάντο Αλόνσο

Φερνάντο Αλόνσο

Μετά την επική νίκη του στη Φόρμουλα Ένα (F1) φέτος, ο είχε διάθεση για αστεία. Πριν ακόμη κατέβει από το βάθρο στο Χόκενχαϊμ της Γερμανίας, ο Ισπανός «πιλότος» δεν δίστασε να αστειευτεί δίπλα στον Σεμπάστιαν Φέτελ, την ώρα που έκανε δηλώσεις στον παλαίμαχο οδηγό της Φόρμουλα Ένα, Νίκι Λάουντα. «Δεν ξέρω πολλά από πολιτική, αλλά είναι αλήθεια… στην Ισπανία δεν είναι πολύ καλή η κατάσταση.

Όμως, ένας Ισπανός, με ένα ιταλικό αυτοκίνητο, σχεδιασμένο από έναν Έλληνα να νικά στη Γερμανία είναι πολύ καλό» υπογράμμισε ο Αλόνσο, αναφερόμενος βέβαια στον Έλληνα Νικόλα Τομπάζη, ο οποίος είναι επικεφαλής σχεδιασμού της Φεράρι.

Ο Γερμανός «πιλότος» της Red Bull και παγκόσμιος πρωταθλητής, Σεμπάστιαν Φέτελ, τελικά δεν έχασε μόνο την «πρωτιά» μέσα στο «σπίτι» του από τον Αλόνσο, αλλά έπεσε και από τη 2η στην 5η θέση, λόγω της ποινής των 20 δευτερολέπτων που του επέβαλαν οι αγωνοδίκες, λόγω του ότι βρέθηκε εκτός πίστας στην (επιτυχημένη) προσπάθειά του να προσπεράσει τον Τζένσον Μπάτον, στον προτελευταίο γύρο.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr