Δίλημμα για το μπλουζάκι του ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ

Με μπλουζάκι του UCK φωτογραφήθηκε ο Εργκους Κάτσε

Με μπλουζάκι του UCK φωτογραφήθηκε ο Εργκους Κάτσε

Σε δίλημμα βρίσκεται ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, Ελληνοπόντιος και αυστηρός σε θέματα θρησκείας, Ιβάν Σαββίδης για το θέμα του Εργκίς Κάτσε.

Ο Αλβανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ κλήθηκε σε απολογία από τη διοίκηση για το μπλουζάκι που φόρεσε και φωτογραφήθηκε στο Facebook με το σήμα του UCK και κινδυνεύει ακόμη και με διακοπή συμβολαίου, την οποία ζητούν πολλοί φίλοι της ομάδας.

Δεν χωνεύουν εύκολα οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ όσα έκανε ο Κάτσε

Υπάρχουν όμως και «φωνές» που λένε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα μπει στη διαδικασία της πολιτικής αποτίμησης μιας ανόητης, δίχως άλλο, ενέργειας ενός 20χρονου ποδοσφαιριστή που υποστηρίζει ότι άλλος ανέβασε τη φωτογραφία στο Διαδίκτυο. Ετσι προβλέπουν να πέσει στα… μαλακά ή να του επιβληθεί σιωπηρή τιμωρία. Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ επίσης είναι διχασμένοι. Η «Θύρα 4» με ανακοίνωσή της ζητεί να λυθεί το θέμα όπως αρμόζει και παράλληλα «απαντά» σε ανακοίνωση της «Χρυσής Αυγής», η οποία καταλήγει: «Ο τύπος αυτός πρέπει να είναι ανεπιθύμητος στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ, ενός ενδόξου συλλόγου προσφύγων (και όχι “μεταναστών”, όπως πονηρά συγχέουν κάποιοι τις έννοιες).

Ο λαοφιλέστερος αθλητικός σύλλογος της Βορείου Ελλάδος, με ρίζες τόσο στην Κωνσταντινούπολη, από την οποία προήλθαν οι δημιουργοί του, όσο και από τη Μακεδονία, στην οποία ιδρύθηκε, με σήμα τον Δικέφαλο Αετό, αιώνιο σύμβολο του Βυζαντίου και του αλύτρωτου ελληνισμού, πρέπει να αντιδράσει στην προκλητική ενέργεια του Αλβανού υπαλλήλου του, ο οποίος προσβάλλει με την πράξη του το DNA του ΠΑΟΚ».

Καυτηρίασε

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο Χουμπ Στέφενς. «Νομίζω ότι είμαστε και εμείς υπεύθυνοι (για την εξωαγωνιστική συμπεριφορά). Δεν ήταν κάτι έξυπνο το να κάνει τέτοιο πράγμα. Επρεπε να ξέρει πώς έχει η συγκεκριμένη κατάσταση και εμείς δεν μπορούμε να αποδεχτούμε κάτι αντίθετο. Πρέπει όμως να τον ακούσουμε πρώτα και να δούμε τι θα κάνουμε, αλλά δεν μπορούμε να το αποδεχτούμε», επισήμανε ο Ολλανδός προπονητής.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, σε δήλωσή του στο paok24.gr, τόνισε πως «ο ΠΑΟΚ είναι κάτι παραπάνω από μία ομάδα που προσφέρει αθλητικό θέαμα. Ξέρουμε πολύ καλά τις ρίζες του, αλλά δείχνουμε εμπράκτως και το κοινωνικό μας έργο.

Είναι μία ομάδα που έχει αντανακλαστικά και προβλέπει στους εσωτερικούς κανονισμούς της τιμωρίες για ανάλογα παραπτώματα σαν αυτά του Κάτσε. Εχουμε ενημερώσει ήδη πως τον έχουμε καλέσει σε απολογία και θα τιμωρηθεί με βάση τα όσα προβλέπουν οι αρχές μας».

Ο Κάτσε θα απολογηθεί την άλλη εβδομάδα. Φέρεται δε να είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, ενώ το θέμα έφτασε μέχρι τη Σερβία, όπου ΜΜΕ εκεί αναφέρουν διαδικτυακά ότι «οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ζητούν την απέλαση του παίκτη». Κάτι που προφανώς οι Σέρβοι είδαν στο… χαμό που γίνεται στο Facebook και στα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή άρθρου: enet.gr