Έχασε το δεξί της μάτι η Maria De Villota, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση

 Maria De Villota

Κρίσημα τα επόμενα 24ωρα για την Maria De Villota.(Φωτογραφία: www.sutton-images.com )

Η νέα της ανακοίνωση της Marussia Racing δεν είχε καλά νέα για την εξέλιξη της υγείας της Maria de Villota.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η άτυχη Ισπανίδα παραμένει σε μια κατάσταση, η οποία από την ομάδα χαρακτηρίζεται “κρίσιμη αλλά σταθερή”, ύστερα από μια πολύωρη επέμβαση να αντιμετωπιστούν τα τραύματα στο κεφάλι και στο πρόσωπο.

Ωστόσο, τα τραύματα είναι πολύ σοβαρά και αποτέλεσμα αυτών είναι η Μ. De Villota να χάσει ήδη το δεξί της μάτι.

Ο επικεφαλής της ομάδας John Booth είναι εκείνος που έκανε την ενημέρωση και είπε:

“Είμαστε ευγνώμονες για την ιατρική φροντίδα που δέχτηκε η Maria και η οικογένειά της θα ήθελε να ευχαριστήσει τις ομάδες των νευροχειρουργών και των πλαστικών χειρουργών”.

“Ωστόσο, με μεγάλη μου λύπη πρέπει να αναφέρω ότι λόγω των τραυμάτων της η Maria έχασε το δεξί της μάτι. Η φροντίδα της Maria και της οικογένειάς της παραμένουν η προτεραιότητά μας αυτήν τη στιγμή”.

“Η οικογένειά της βρίσκεται στο νοσοκομείο και εμείς κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να τους συμπαρασταθούμε. Ζητάμε από όλους υπομονή και κατανόηση σχετικά με τις ενημερώσεις για την κατάσταση της Maria”.

“Θα δώσουμε περαιτέρω πληροφορίες όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή να το κάνουμε και πάντα σκεπτόμενοι την οικογένειά της”.

“Θέλουμε να εξάρουμε τις ιατρικές στο Αεροδρόμιο Duxford, που βρίσκονταν σε επιφυλακή χθες, όπως είναι η συνηθισμένη διαδικασία στις δοκιμές της F1”.

“Έχουμε ξεκινήσει έρευνα για το ατύχημα τι συνέβη και αυτή συνεχίζεται ακόμα. Τέλος, είμαστε συγκινημένοι από τα μηνύματα συμπαράστασης προς τη Maria και την ομάδα και θέλουμε να εκφράσουμε την ειλικρινή μας ευγνωμοσύνη για αυτά”.

Να σας θυμίσουμε πως η 32χρονη Ισπανίδα τραυματίστηκε σοβαρά, σε δοκιμές που έκανε με το μονοθέσιο της ομάδας Marussia Racing το πρωί της Τρίτης 3/7

Πηγή άρθρου: in.gr