Έλα Πάμε! Kαι με μισό – μηδέν

Φίλαθλοι Εθνικής Ελλάδος

Φίλαθλοι Εθνικής Ελλάδος

«Πλήρωσα εισιτήριο για ομάδα του Σάντος κι αυτή δεν είναι η ΑΕΚ». Το μήνυμα ήρθε από οπαδό του «Δικεφάλου». Θα είναι η πρώτη του φορά δίπλα στην Εθνική απόψε. Όχι γιατί έχει ζηλέψει το θέαμα από την τηλεόραση και θέλει να το ζήσει από κοντά, αλλά γιατί η κρισιμότητα του αγώνα είναι τέτοια που δεν επιτρέπει συμμετοχές στο απουσιολόγιο.

Η Εθνική Ελλάδας δεν πέρασε απ’ ευθείας στην τελική φάση του Μουντιάλ που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι. Δεν κατέπληξε με τις εμφανίσεις της στους ομίλους και δεν συσπείρωσε τον κόσμο δίπλα της όλους αυτούς τους μήνες. Ωστόσο, το συγκρότημα του Φερνάντο Σάντος έχει αποδείξει πως έχει τον τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει, έστω και στις καθυστερήσεις. Εκεί που το άγχος έχει παραλύσει ακόμη και το τελευταίο κύτταρο του σώματος που βρίσκεται στην εξέδρα του «Καραϊσκάκης», εκεί που οι αποδοκιμασίες για το θέαμα μπερδεύονται με τις προσευχές στον Ύψιστο για ένα γκολ.

Απόψε το βράδυ, λογικά, δεν θα εκπλαγούμε από την μπάλα της Εθνικής. Είναι το πρώτο από τα δύο ματς των μπαράζ με τη Ρουμανία και σε τέτοιες περιπτώσεις η τακτική και η προσοχή υπερτερούν. Τα 12 γκολ στους 10 αγώνες ως τώρα (και μεγαλύτερη νίκη το… χαοτικό 2-0) δεν αφήνουν περιθώρια για ελπίδες για το τερπνόν. Ας κυνηγήσουμε, τουλάχιστον, το ωφέλιμο. Εξάλλου, το θέαμα θα το χορτάσουμε το επόμενο καλοκαίρι στη Βραζιλία. Εντός κι εκτός γηπέδων.

email
Πηγή άρθρου: protagon.gr