Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Αχιλλέας Μπέος

Ο Αχιλλέας Μπέος

Ο Αχιλλέας Μπέος.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών ο Αχιλλέας Μπέος. Ο πρώην μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου ήταν προφυλακισμένος από τον Ιούνιο του 2011 ως βασικός κατηγορούμενος για το σκάνδαλο με τους στημένους αγώνες.

Το Συμβούλιο Εφετών, με βούλευμά του, αποφάσισε τη μη παράταση της προσωρινής του κράτησης του για ακόμη ένα εξάμηνο.

Οι εφέτες κρίνουν ότι μπορεί να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση του εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων, με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Σύμφωνα με το βούλευμα, για να αποφυλακιστεί ο πρώην ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου, οφείλει να καταβάλει, έως τις 21 Ιουνίου ως χρηματική εγγύηση, ποσό 300.000 ευρώ. Αν έως την καταληκτική ημερομηνία, ο Αχιλλέας Μπέος δεν έχει παραδώσει τα χρήματα, σύμφωνα με το βούλευμα, στις 22 Ιουνίου, θα πρέπει να εκδοθεί διάταξη για τη συνέχιση της προφυλάκισής του.

Επιπλέον, τού επιβάλλεται ο όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και η υποχρέωση εμφάνισης κάθε 1η, 10η και 20η του μήνα, σε Αστυνομικό Τμήμα.

Το βούλευμα τού απαγορεύει ρητά οποιαδήποτε ενασχόλησή με δραστηριότητες που αφορούν αθλητικά θέματα.

Αντίθετη γνώμη ως προς την παράταση της προφυλάκισής τους εκφράζουν οι εφέτες για τους προσωρινά κρατούμενους στην υπόθεση των «στημένων αγώνων» Βασίλη Καρακούλια και Γιώργο Τσακογιάννη. Και για τους δύο κατηγορούμενους, το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών διατάσσει τη συνέχιση της προφυλάκισής τους για άλλο ένα εξάμηνο.

Ο επίσης προφυλακισμένος Μάκης Ψωμιάδης θα απολογηθεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Γιώργο Καλόφωνο τον Σεπτέμβριο.

email
Πηγή άρθρου: in.gr