Επιστροφή Μεσίνα στην ΤΣΣΚΑ

Eτόρε Μεσσίνα

Eτόρε Μεσσίνα

Ο Ετόρε Μεσίνα είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αντικαταστάτης του Γιόνας Καζλάουσκας και αυτός που καλείται να υλοποιήσει το τριετές πλάνο που ενέκρινε η διοίκηση του συλλόγου.

Ο Ιταλός τεχνικός φαίνεται πως έκανε ένα «διάλειμμα» διάρκειας δύο ετών από τον πάγκο της ρωσικής ομάδας, όπου και θριάμβευσε από το 2005 ως το 2009 και αποφάσισε να επιστρέψει, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας μέχρι το 2015.

Στο πλευρό των Μοσχοβιτών για τέσσερα συναπτά έτη, ο Ετόρε Μεσίνα κατέκτησε δύο φορές την Ευρωλίγκα και ανέδειξε την ΤΣΣΚΑ πρωταθλήτρια Ρωσίας σε όλα τα χρόνια της παρουσίας του.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Αντρέι Βατούτιν, έδειξε χαρούμενος για τον ερχομό του Ιταλού τεχνικού, που τον θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι της νέας προσπάθειας.

«Ήταν στρατηγικής σημασίας για μας η πρόσληψη του Ετόρε Μεσίνα, ο οποίος θα εφαρμόσει το τριετές πλάνο της ομάδας. Αρχίζουμε από το σημείο μηδέν, καθώς ο νέος προπονητής παραλαμβάνει μία σχεδόν τελείως διαφορετική ομάδα, που θα πρέπει να δημιουργήσει ο ίδιος».

Ο «ισχυρός άντρας» των Ρώσων χαρακτήρισε την χρονιά που τελείωσε ως μία από τις πιο επιτυχημένες σεζόν στην ιστορία της ομάδας, η οποία έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ, τονίζοντας έτσι ότι δεν υπήρξε κανένα παράπονο σχετικά με τις υπηρεσίες που προσέφερε ο Γιόνας Καζλάουσκας.

Ο Μεσίνα έρχεται αντιμέτωπος με ένα δύσκολο στοίχημα μπάσκετ ωστόσο παίζεται, εκτός από την bet365, στο παρκέ κι εκεί καλείται να εμπνεύσει τους παίκτες του και να βάλει και πάλι τη σφραγίδα του στην αναμόρφωση της ομάδας, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία της για τις επόμενες τρεις σεζόν.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam