F1 στη Δραπετσώνα;

F1 στη Δραπετσώνα ;

F1 στη Δραπετσώνα ; Φωτογραφία: Trackreviewers.com

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του μελετητή της πρότασης για διεξαγωγή αγώνων Formula1 στη Δραπετσώνα, DielpisFormula1, έγινε επίσκεψη στο Μονακό, με τον Μπέρνι Έκλεστοουν να την υιοθετεί και να επισκέπτεται τη χώρα μας!

Το όνειρο κάθε Έλληνα φιλάθλου της Formula1 είναι να διεξαχθεί Γκραν Πρι στην Ελλάδα, κάτι που είναι αρκετά δύσκολο, ειδικά αυτή την περίοδο που διανύουμε. Ωστόσο, η μελέτη DielpisFormula1 για διεξαγωγή αγώνων στη Δραπετσώνα, την οποία εκπροσωπεί ο Αρχιτέκτων, Αθανάσιος Π. Παπαθεοδώρου, φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά.

Συγκεκριμένα, όπως γνωστοποίησε με δελτίο Τύπου το DielpisFormula1, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μονακό, όπου έλαβε χώρα ο έκτος γύρος της φετινής σεζόν. Εκεί υπήρξε συνάντηση με τον Μπέρνι Έκλεστοουν, με τον ισχυρό άνδρα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού να υιοθετεί την εν λόγω πρόταση.

Έτσι, συμφωνήθηκε να επισκεφτεί ο ίδιος τη χώρα μας και την περιοχή που προβλέπεται να δημιουργηθεί η πίστα τον προσεχή Ιούλιο. Ωστόσο, καλά όλα αυτά, αλλά το ερώτημα που τίθεται είναι πού θα βρεθούν λεφτά για ένα τόσο μεγάλο γεγονός, το οποίο έχει τεράστια έξοδα, τη στιγμή που τα προβλήματα για τη χώρα μας είναι πολλά και οι Έλληνες πολίτες βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να παίρνουν συνεχώς την κατιούσα!

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου του DielpisFormula1

Με σκοπό την προώθηση της Ελληνικής Υποψηφιότητας για αγώνες F1 στην περιοχή της Δραπετσώνας, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του DielpisFormula1 στο Μονακό κατά τη διάρκεια του διημέρου αγώνων.

Το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 υπήρξε συνάντηση μεταξύ του κ. Μπέρνι Έκλεστοουν και του μελετητή της πρότασης DielpisFormula1.

Η συνάντηση διήρκεσε 30 λεπτά, κατά την οποία έγινε ενημέρωση για την πρόταση, τον τρόπο που προβλέπεται να υλοποιηθεί αυτής, καθώς και γενική ενημέρωση για την πολιτική κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα, καθότι αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εξέλιξη της Υποψηφιότητας.

Ο κ. Μπέρνι Έκλεστοουν ήταν ενημερωμένος για το σχεδιασμό και δήλωσε ότι υιοθετεί την πρόταση για αγώνες F1 στην περιοχή της Δραπετσώνας επιδιώκοντας την υλοποίηση του πρότζεκτ.

Για το σκοπό αυτό συμφωνήθηκε να γίνει επίσκεψη του ιδίου στην περιοχή, που προβλέπεται να δημιουργηθεί η πίστα, κατά το μήνα Ιούλιο, καθώς και να εξεταστούν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν την υλοποίηση της πρότασης.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα.

Η πρόταση DielpisFormula1 για αγώνες F1 στην περιοχή της Δραπετσώνας βρίσκεται, πλέον, ένα βήμα πριν της υλοποίησή της. Γι’ αυτό το λόγο ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η στήριξη απ’ όλους, από όποια θέση κι αν βρίσκονται γι’ αυτό το ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ γεγονός

Μονακό, 27/5/2012

Για το DielpisFormula1, Αθανάσιος Π. Παπαθεοδώρου, Αρχιτέκτων

Το όνομα αυτής Θεμιστόκλεια

Όσον αφορά την πίστα, το όνομά της θα είναι «Θεμιστόκλεια πίστα», θα είναι αριστερόστροφη και θα έχει μήκος 5,2 χιλιόμετρα, ενώ οι πιλότοι θα πρέπει να συμπληρώσουν 59 γύρους για να τερματίσουν τον αγώνα. Οι στροφές θα είναι 23 στο σύνολο, 13 αριστερές και 10 δεξιές, με το κτίριο των πιτ στοπ να έχει τη μορφή εμπορικού πλοίου, με αφορμή τον τόπο διεξαγωγής.

Αυτό θα αποτελείται από 12 χώρους ομάδων και θα είναι δυο ορόφων, ενώ το μπροστινό τμήμα θα φιλοξενεί τους VIP και το πίσω τις αίθουσες συνεντεύξεων, τη διοίκηση των αγώνων, τους αγωνοδίκες και τις σουίτες των χορηγών. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις κερκίδες, στο σημείο εκκίνησης-τερματισμού θα είναι χωρητικότητας 35000 θεατών και θα αναπτύσσονται σε δυο επίπεδα.

Επίσης, θα τοποθετηθούν και λυόμενες κερκίδες, τη στιγμή που θα υπάρχουν και σημεία για ελεύθερη παρακολούθηση, με τη χωρητικότητα να ανέρχεται συνολικά στις 130.000 θέσεις. Τέλος, πάνω από τους θεατές θα υπάρχουν 250 δημοσιογραφικές θέσεις μετάδοσης αγώνων.

email
Πηγή άρθρου: gazzeta.gr