
GP Iαπωνίας: Ολική επαναφορά με τη νίκη Φέτελ.
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε μια νίκη τεράστιας σημασίας στο ιαπωνικό γκραν πρι, η οποία παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις αφού εγκατέλειψε ο Αλόνσο και η διαφορά τους φτάνει τώρα στους 4 βαθμούς. Ο Φέτελ κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση, ενώ τις υπόλοιπες θέσεις στο βάθρο των νικητών κατέκτησαν οι Φελίπε Μάσα με Ferrari και Καμούι Κομπαγιάσι με Sauber. Αξίζει να σημειωθεί ότι Μάσα είχε να ανέβει στο βάθρο των νικητών από το 2010 και τον αγώνα στην Κορέα.
Ο Χάμιλτον τερμάτισε 5ος εμπρός από τον Κίμι Ράικονεν και με τα αποτελέσματα αυτά οι δυο οδηγοί παρέμειναν ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου. Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με την Force India πέρασε την γραμμή τερματισμού 7ος και πίσω του ήταν ο Παστόρ Μαλντονάτο με την Williams. Mάλιστα είναι και οι πρώτοι βαθμοί του οδηγού από τη Βενεζουέλα μετά τη νίκη του στο ισπανικο γκραν πρι. Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Μαρκ Ουέμπερ με Red Bull αλλά και ο Ντανιέλ Ρικιάρντο με Τoro Rosso.
Oι τελευταίοι γύροι ήταν άκρως συναρπαστικοί για τους θεατές αφού είδαν μια εξαιρετική αγωνιστική αντιπαράθεση ανάμεσα σε Μπάτον και Κομπαγιάσι. Η εκκίνηση ήταν χαοτική με τον Αλόνσο να έχει επαφή με το Ράικονεν, να τίθεται εκτός πίστας με κλαταρισμένο πίσω ελαστικό και φυσικά να εγκαταλείπει τον αγώνα. Στη δεύτερη στροφή για μια ακόμη φορά ο Γκροζάν σε ρόλο… Μαλντονάτο χτύπησε στο πίσω μέρος τον Μαρκ Ουέμπερ.
Για την ενέργεια του αυτή ο οδηγός της Lotus δέχθηκε ποινή stop/go, ενώ μια ακόμη επαφή ήταν εκείνη ανάμεσα σε Νίκο Ρόσμπεργκ και Μπρούνο Σένα με αποτέλεσμα να μείνει εκτός αγώνα ο πιλότος της Mercedes. Όπως ήταν φυσικό εισήλθε στην πίστα αυτοκίνητο ασφαλείας. Ο Φέτελ από εκείνη τη στιγμή δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία και μπόρεσε με τον τρόπο αυτό να κερδίσει με μια διαφορά περίπου 20’’. Ο Γερμανός θα έλεγε κανείς ότι έκανε ένα ονειρικό Σαββατοκύριακο αφού είχε την pole position, τον ταχύτερο γύρο αλλά πήρε και τη νίκη.
Εξαιρετικός ήταν ο Πέρεθ στον αγώνα που έδειξε ότι είναι ένας οδηγός που μπορεί να περιμένει πολλά η McLaren από αυτόν. Παρότι έχασε σημαντικό έδαφος στην εκκίνηση στους πρώτους 20 γύρους φάνηκε το μεγάλο του ταλέντο. Πέρασε τον Ράικονεν με την Lotus και λίγο αργότερα και τον Χάμιλτον. Ειδικά η προσπέραση του Πέρεθ στον Χάμιλτον ήταν χάρμα ιδέσθαι και έγινε στον 6ο γύρο. Ήταν ένας ακόμη αγώνας με μεγάλη ένταση και φυσικά ο Αλόνσο δεν θα πρέπει πλέον να κοιμάται ήσυχος, αφού ο Φέτελ είναι σε απόσταση αναπνοής και με ένα μονοθέσιο σαφώς καλύτερο από του Ισπανού πιλότου της Ferrari.
Aπομένουν 5 αγώνες για τη λήξη του πρωταθλήματος και φυσικά τώρα το πρωτάθλημα αποκτά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού πολλά μπορούν να συμβούν και να ανατραπούν σημαντικά δεδομένα… Επόμενο αγωνιστικό ραντεβού στις 14 Οκτωβρίου στην πίστα της Κορέας.