Κυπελλούχος η Βουλιαγμένη στο Final Four Aργοστολίου

Κύπελλο Πόλο

Κύπελλο Πόλο

Η Βουλιαγμένη κατέκτησε το τρίτο της κύπελλο Ελλάδας επικρατώντας στον τελικό του Αργοστολίου της Χίου με 6-4. Πρωταγωνιστής των νικητών ο Χρήστος Αφρουδάκης.

Η Βουλιαγμένη 13 χρόνια μετά το τελευταίο της κύπελλο στην Κέρκυρα, σήκωσε την κούπα στο Αργοστόλι επικρατώντας στον τελικό της Χίου με 6-4.

Αυτό ήταν το τρίτο συνολικά τρόπαιο στο θεσμό για την ομάδα του Λαιμού, με την Χίο να μένει στο ένα και μοναδικό που κατέκτησε το 1990.

Η Χίος μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και με 2 γκολ του Μιράλης έφτασε γρήγορα στο 2-0.

Η Βουλιαγμένη αφού έσπασε πρώτα τα δοκάρια (4), μείωσε με τον Αφρουδάκη σε 2-1 στην α’ περίοδο και ισοφάρισε στη δεύτερη με τον Καρούντζο (5:23). Στο ξεκίνημα της γ’ περιόδου πήρε για πρώτη φορά το προβάδισμα με τον Αφρουδάκη (2-3), για να απαντήσει ο Φουντούλης (3-3).

Η πλάστιγγα υπέρ της Βουλιαγμένης έγειρε μετά τα μισά του γ’ οκταλέπτου. Πρώτα ο Γούνας έκανε το 3-4, με την ομάδα του να έχει εκείνη τη στιγμή 4/7 στον παίκτη παραπάνω. Ακολούθησε 1:10 πριν το τέλος ο Αφρουδάκης στο πρώτο τέρμα της ομάδας του στα ίσια.

Και στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου ο Κουλιεράκης “έγραψε” το 3-6 (6:50) για να ακολουθήσει η οριστική αποβολή του Χατζηθεοδώρου.

Στα τελευταία λεπτά η Χίος απλά μείωσε στο τελικό 4-6 (3:09) με τον Θεοδωρόπουλου, μόλις το δεύτερο γκολ της ομάδας του σε 9 προσπάθειες στον παίκτη παραπάνω.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 0-1, 1-3, 1-1

Τα γκολ σημείωσαν:

 ΧΙΟΣ (Βολτυράκης): Μιράλης 2, Φουντούλης, Θεοδωρόπουλος.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Λοράντος): Αφρουδάκης Χρ. 3, Καρούντζος, Γούνας, ΚουλιεράκηςΚ

Πηγή άρθρου: ΚefaloniaTodayTeam