Νέος πρόεδρος της ΕΠΟ ο Σαρρής

 Γιώργος Σαρρής,

Γιώργος Σαρρής,

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου και πρώην πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, Γιώργος Σαρρής, είναι ο διάδοχος του Σοφοκλή Πιλάβιου στην ΕΠΟ.

Ο 54χρονος απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κέρδισε στις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τον Βασίλη Γκαγκάτση.

Συγκεκριμένα έλαβε 37 ψήφους έναντι 20 του πρώην προέδρου της ΕΠΟ από το 2001 ως το 2008.

Δικαίωμα ψήφου είχαν  οι εκπρόσωποι των 57 Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων της χώρας. Στις Ενώσεις συμπεριλαμβάνονται και η Σούπερ Λίγκα και η Ένωση Β’-Γ’ Εθνικής που έχουν από μία ψήφο.

Για την εκλογή στην προεδρία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας χρειάζονταν τουλάχιστον 29 Ενώσεις, με τον Γιώργο Σαρρή να εκλέγεται άνετα συγκεντρώνοντας 37 (ποσοστό 64.9%).

Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνονται τα αναλυτικά αποτελέσματα της αρχαιρεσιακής γενικής συνέλευσης των Ενώσεων μελών της, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 6/10/2012.

Επί 57 ΕΠΣ που είχαν δικαίωμα ψήφου, ψήφισαν 57. Για την εκλογή προέδρου βρέθηκαν 57 ψηφοδέλτια, όλα έγκυρα. Για την εκλογή τακτικών μέλων Δ.Σ., αναπληρωματικών μελών Δ.Σ., τακτικών μελών εξελεγκτικής επιτροπής και αναπληρωματικών μελών εξελεγκτικής επιτροπής βρέθηκαν 57 ψηφοδέλτια, εκ των οποίων 55 ήταν έγκυρα και 2 άκυρα“, ανέφερε η ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, δεν συμπληρώθηκαν 4 θέσεις των αναπληρωματικών μελών του .Δ.Σ και έτσι την Κυριακή (7/10, 10.30) στον ίδιο χώρο θα γίνουν εκλογές για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Τα νέα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ είναι τα εξής:

Ανασόπουλος Νίκος (ΕΠΣ Πειραιά), Βούλγαρης Αργύρης (ΕΠΣ Χαλκιδικής), Βούρβαχης Γιώργος (ΕΠΣ Χανίων), Γαβριηλίδης Δαμιανός (ΕΠΣ Θράκης), Γκιριτζίκης Γιώργος (ΕΠΣ Ξάνθης), Γκίτσιος Κωνσταντίνος (ΕΠΣ Καστοριάς), Δημητρίου Παναγιώτης (ΕΠΣ Αθηνών), Καραμελίδης Γιώργος (ΕΠΣ Ημαθίας), Μαζαράκης Ευάγγελός (ΕΠΣ Κεφαλονιάς Ιθάκης), Οικονομίδης Ιωάννης (ΕΠΣ Δωδεκανήσων), Παπακωνσταντίνου Ιωάννης (ΕΠΣ Ευβοίας), Προύντζος Νικόλαος (ΕΠΣ Αρκαδίας), Σταθόπουλος Αριστείδης (ΕΠΣ Μεσσηνίας), Τζανόπουλος Μιχάλης (ΕΠΣ Δυτικής Αττικής), Τοπολιάτης Ευάγγελος (ΕΠΣ Βοιωτίας).

Μετά την εκλογή του ο κ. Σαρρής δήλωσε:

“Το ελληνικό ποδόσφαιρο με το σημερινό αποτέλεσμα αποφάσισε να κινηθεί προς το μέλλον. Η νέα διοίκηση αντιλαμβάνεται πλήρως τις δυσκολίες μιας περιόδου που το άθλημα υποφέρει. Εγγυόμαστε προς πάσα κατεύθυνση πως θα λειτουργήσουμε βάσει των θεσμών χωρίς παρεκτροπές και παρεμβάσεις. Θα εργαστούμε σκληρά με όραμα και σχέδιο για το καλό του ποδοσφαίρου.

Για να πετύχουμε κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρχει μια συλλογική διοίκηση στην Ομοσπονδία και να έχουμε καλές σχέσεις, και το αυτοδιοίκητο να έχει τον χαρακτήρα που πρέπει. Η νέα διοίκηση θα αντιμετωπίσει τις Ενώσεις με τον ίδιο τρόπο και θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Έχουμε πρόγραμμα, όραμα και σχέδιο και πιστεύω ότι με την βοήθεια όλων θα το υλοποιήσουμε”.

Από τη μεριά του ο κ. Γκαγκάτσης υπογράμμισε:

“Συγχαρητήρια στον κ. Σαρρή για τη εκλογή του. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Ενώσεις που μας στήριξαν παρά τις αντίξοες συνθήκες. Δώσαμε έναν έντιμο αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή και πιστέψτε με ότι οι συνθήκες δεν ήταν φυσιολογικές. Δεν θέλω να επεκταθώ, το αποτέλεσμα μιλάει από  μόνο του. Η νέα διοίκηση θα έχει μεγάλο έργο μπροστά της και όλοι θα πρέπει να συμβάλλουν σ’ αυτήν. Να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που με στήριξαν και τις ενώσεις που με στήριξαν και να δώσω και πάλι συγχαρητήρια στον κ. Σαρρή.”

Ενώ σε ερώτηση αν προτίθεται να επιστρέψει, απάντησε: “Ποτέ μη λες ποτέ”.

email
Πηγή άρθρου: sport24.gr