Ο Δήμος απαξιώνει τον Ν.Ο.Α.

Ο Δήμος απαξιώνει τον Ν.Ο.Α.

Ο Δήμος απαξιώνει τον Ν.Ο.Α.

Λόγω της συνεχούς ανοδικής πορείας του ΝΟΑ αποφασίσαμε να μιλήσουμε με τον Πρόεδρο του ΝΟΑ Λούκα Νιφοράτο για τον Όμιλο και γενικότερα για την εξέλιξη του. Στην κουβέντα μας για λίγο ήταν και ο Άγγελος Πανταζάτος Μέλος της συντονιστικής επιτροπής Πόλο.

-Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας φέτος;

« Εμείς δεν έχουμε βάλει μεγαλεπήβολους στόχους και δεν έχουμε καβαλήσει το καλάμι, είμαστε άνθρωποι συντηρητικοί και αυτό που κάνουμε είναι για τον τόπο μας. Υπάρχουμε και σαν αθλητισμός μέσα στο πανελλήνιο, ανεξάρτητα του ότι θα μπορούσαμε να είμαστε και στην Ευρώπη, αλλά οι τοπικοί άρχοντες μας γύρισαν την πλάτη όπως και η Περιφέρεια. Θα είμαστε ζωντανά κύτταρα ακόμα και στην Ευρώπη, θα μπορούσαν να άνοιγαν ένα τουριστικό περίπτερο χωρίς πολλά έξοδα σε κολυμβητήρια στην Ευρώπη όπου θα προβαλλόταν το Αργοστόλι αλλά και θα προσφέρονταν παραδοσιακά προϊόντα. Θα μπορούσε λοιπόν και να γίνει προβολή του νησιού αλλά και του ΝΟΑ, όμως αυτοί το πετάξανε. Επομένως να μην μιλάνε λοιπόν και κλαίνε με τα μυξομάντιλα ότι δεν έχουν τουρισμό. Εμείς τους προσφέραμε τουρισμό και αυτοί το κλώτσησαν, φέτος να βάλουν μυαλό λοιπόν στην καινούργια περίοδο γιατί αυτή την φορά θα βάλω ένα πάλκο μέσα στην πλατεία και θα τους γδύσω. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!»

Ο κύριος Πανταζάτος τόνισε στο θέμα αυτό σε ότι έχει να κάνει με τους στόχους της ομάδας « Στόχος μας είναι να κρατήσουμε την ομάδα σε υψηλό επίπεδο ώστε να είναι η προβολή του νησιού στον Πανευρωπαϊκό αθλητισμό και να καμαρώνουμε την ομάδα μας στα ψηλά σαλόνια»

– Άρα δεν υπήρξε καμία υποστήριξη από τον Δήμο;

« Ο ένας το πετούσε στον άλλο υπήρχε δηλαδή ένα αλαλούμ»

– Θα θέλατε δηλαδή η ομάδα να βγει να παίξει στην Ευρώπη;

«Γιατί όχι, αρκεί βέβαια να μην χρειαστεί να πουλήσουμε τα σπίτια μας για να πάμε, να υπάρχει κατανόηση των εχόντων και κατεχόντων έτσι ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν όχι από την τσέπη τους αλλά από άλλες πηγές.»

– Φέτος θα υπάρχουν τα ίδια προβλήματα με το κολυμβητήριο όσον αφορά με την θέρμανση;

« Βεβαίως θα έχουμε τα ίδια προβλήματα και μάλιστα με άγνωστη κατεύθυνσή. Δεν έχουν κάνει τίποτα σε αυτόν τον τομέα, μα ούτε και κάτι σημαντικό έτσι ώστε να βελτιωθεί το θέμα της θέρμανσης και έχουμε μείνει στο πετρέλαιο»

-Ταλέντο υπάρχει;

« Και ταλέντο και ταπεραμέντο έχουν, υποδομές δεν υπάρχουν λεφτά και ψυχολογική αγκαλιά. Τους Κεφαλλονίτες γι’αυτό δεν τους πολύ πάνε οι υπόλοιποι στην Ελλάδα και ο λόγος είναι ότι οπουδήποτε ανακατευτούν εκτός βέβαια της Κεφαλονιάς προοδεύουν. Άρα και στον αθλητισμό, τον πολιτισμό αλλά και σε όλους τους τομείς προοδεύουν.

Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι σοβαρό σε κάποιο άθλημα και να μην προοδεύσει, βλέπε Πολλάτου ασχολήθηκε σοβαρά και πήγε στα ύψη, βλέπε κολύμβηση που ασχοληθήκαμε σοβαρά κάποια χρονική περίοδο που είχαμε την οικονομική ευκαιρία και πήγαμε ψηλά.

Στην κωπηλασία πήγαμε ψηλά το ίδιο και στο πόλο, βλέπεις άλλες περιοχές της Ελλάδας που έχουν και τα λεφτά αλλά και την υποδομή έχουν επιπλέον και υπουργούς από πίσω και βαράνε ορθοπεταλιά και δεν μπορούν να ανέβουν μια ανηφόρα και όχι μια κατηφόρα.»

-Σε σχέση με πέρυσι το επίπεδο της ομάδας έχει ανέβει;

« Πιστεύω ότι το επίπεδο είναι πάρα πολύ καλό γιατί έχει ανέβει, αυτό βέβαια θα φανεί ακόμα είναι πολύ αρχή αυτό θα είναι εμφανές μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη για το τι κάναμε φέτος.»

-Έχετε σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσετε;

« Το έχω σκεφτεί επανειλημμένα, αυτό με βασανίζει τα τελευταία 10 χρόνια και με βασανίζει καθημερινά. Έχω πολλές ανειλημμένες υποχρεώσεις, μπορώ να σου πω ότι μου αρέσει περισσότερο το θέατρο διότι εκεί αντιμετωπίζω μόνο τον εαυτό μου. Το μόνο μου πρόβλημα είναι μόνο ο εαυτός μου διότι θέλω να τον ξεπεράσω σε αυτή την προσπάθεια που κάνω γιατί είναι μεγάλη ικανοποίηση όταν μπορέσεις να ξεπεράσεις τον εαυτό σου.

Αν καταφέρεις και τον ξεπεράσεις όπως για παράδειγμα ο αθλητής που όταν ξεπεράσει τον εαυτό τους έχει κάνει ρεκόρ. Επειδή δεν μπορώ πια να κάνω αθλητισμό κάνω αθλητισμό πνεύματος. Αυτό το στοιχείο θα πρέπει να έχεις και χρόνο αλλά και ηρεμία, δυστυχώς εδώ μέσα στον όμιλο και γενικότερα ο αθλητισμός μας έχει κάνει άνω κάτω.

Πολλά προβλήματα, πολλές απογοητεύσεις, φτάνεις στο σημείο να λες αι στο διάολο γιατί τα κάνω εγώ αυτά για ποιόν. Όχι για να αναγνωριστεί ο Νιφοράτος, ο Νιφοράτος δεν έχει ανάγκη να αναγνωριστεί γιατί αν ήθελα να αναγνωρισθώ θα είχα κινηθεί σε άλλους τομείς, με άλλους τρόπους, υπογείως, με αερόστατα και με πυραύλους.

Δεν είναι για εμένα προσωπικά αυτά αλλά είναι για τον τόπο μου αλλά και για τα παιδιά, εγώ έχω ταχθεί υπέρ των παιδιών ψυχή τε και σώμα. Μπορεί να είναι σχιζοφρένια αυτό που έχω, αλλά έχω ταχθεί υπέρ των παιδιών.

Ο λόγος είναι ότι αυτά που εμένα μου στέρησαν στα παιδικά μου χρόνια, που πήγαινα σε άλλες περιοχές της Ελλάδος που είχαν κολυμβητήριο πράγματα δηλαδή που εγώ δεν τα είχα.

Αν τα είχα και ήμουν υπέρ αθλητής όχι μόνο εγώ αλλά και η γενιά η δική μου που είχαμε στερηθεί πολλά πράγματα. Βέβαια ποτέ δεν ξεχνώ την καταγωγή μου ότι δηλαδή προέρχομαι από μια γενιά παιδιών πεινασμένων για την καλυτέρευση των πραγμάτων και όχι πεινασμένος για να γίνω αισχροκερδής αλλά πεινασμένος για μια καλύτερη ζωή.

Αυτή ήταν η γενιά του 60′ που έκανε τα μεγάλα πράγματα, σήμερα αν δείτε τους συλλόγους οι συνομήλικοι μου είναι, συνομήλικοι μου είναι αυτοί που έγραψαν τις μεγαλύτερες μουσικές στην Ελλάδα, ζωγράφοι, ηθοποιοί αλλά και καλλιτέχνες.

Τότε το πνεύμα των παιδιών ήταν ανήσυχο και εγώ είμαι εκπρόσωπος τους, ασχολούμαι με τον Όμιλο, το θέατρο, ασχολούμαι με την πολιτική και πολλές φορές με χρησιμοποιούν στην πολιτική. Γενικότερα η δομή της εποχής αυτής είναι αυτή που πέρασε αυτά τα μηνύματα, καταλήγοντας λοιπόν έχω σκεφτεί πολλές φορές να εγκαταλείψω αυτόν τον τομέα.

Όμως ψάχνω να βρω τον αντικαταστάτη μου, διότι ένας άνθρωπος που έχει πολιτισμό μέσα του θα πρέπει να το σκεφτεί αυτό, ένας άνθρωπος που δεν κατέχει τον πολιτισμό και είναι καλοπερασάκιας και βλέπει μόνο το ΕΓΩ ΤΟΥ αυτό που θα πει φεύγοντας θα είναι ότι μετά από εμένα διαλύθηκαν τα πάντα.

Θέλει δηλαδή να ενισχύσει το ΕΓΩ ΤΟΥ, ότι δηλαδή να εγώ έκανα αυτά, αυτό είναι το νόημα ενός απολίτιστου ανθρώπου.

Όταν έχεις έναν πολιτισμό και μια κουλτούρα πάνω σου δεν το λες αυτό, αλλά λες παιδιά ούτε θέλω να πούνε οι επόμενες γενιές μωρέ όταν ήταν ο Νιφοράτος είδες τι γινόταν! ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΌ να το δω εγωκεντρικά ότι τα έκανα όλα, ψάχνω λοιπόν να βρω ποιος θα είναι ο κατάλληλος να διοικήσει, δεν μπορεί να γίνει κλωνοποίηση αλλά να έχει μια κουλτούρα πάνω του να τα διατηρήσει.

Δεν είναι τυχαίο που όλοι σέβονται τον ναυτικό όμιλο του Αργοστολίου, εφόσον τα έφτιαξα αυτά με την συνεργασία των διοικητικών συμβουλίων και με αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που έχω συνεργαστεί, με τα θετικά τους και τα αρνητικά τους.

Επομένως θα πρέπει να βρεθεί ο άνθρωπος που θα σεβαστεί την ιστορία του και το πανό, το έτος 57′ να ξέρει τι είναι.

Έχω απευθυνθεί σε ανθρώπους που έχουν κάποια αθλητική ευχέρεια για να μπορέσουν να μας βοηθήσουν χρηματικά όχι να μας δώσουν λεφτά αλλά να το αναλάβουν αυτοί. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΊΜΑΙ ΛΑΜΟΓΙΟ.

Υπάρχει και είναι έτοιμο το βιβλίο της ιστορίας του Ομίλου, είναι έτοιμο αλλά δεν υπάρχουν λεφτά για τα τυπωθεί, το βιβλίο αυτό καταγράφει την προ Νιφοράτου Ιστορία την οποία ο κόσμος δεν την γνωρίζει.

Κάνουμε παράκληση ότι ο Ναυτικός Όμιλος του Αργοστολίου σε όσους μπορούν και έχουν την δυνατότητα να πάρουν το έτοιμο χειρόγραφο που το έχει επιμεληθεί ο Μάκης Μπάλας και να το εκδώσει. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΣ ΤΟ ΠΆΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΔΩΣΕΙ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΔΩΘΕΙ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ»

Δεν μπορεί να κρίνει ο Δήμαρχος τον Ναυτικό όμιλο με βάση τους ψήφους, δεν μπορείς να συμβιβαστείς με την ιστορία, δηλαδή αν έρθει ο Αμερικάνος και πει ότι εμείς θα σας δώσουμε πετρέλαιο αλλά κοίταξε να δεις τα μισά μνημεία αλλά και η αρχαιολογία που έχει να πεις ότι είναι Τούρκικα.

ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ; ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΛΕΝΕ ΑΥΤΟΙ.

Πάνε στον Δήμαρχο τον ψαρώνουν και τα βλέπουν όλα με ψήφους και όχι με την ιστορία, δεν τους ενδιαφέρει, θολώνουν. Να υπάρχουν λοιπόν αξιοκρατικά κριτήρια γιατί σε σχέση με τους υπόλοιπους ομίλους εμείς έχουμε κολύμβηση, κωπηλασία, ιστιοπλοΐα, πόλο, καγιάκ και μέχρι πρότινος είχαμε και συγχρονισμένη κολύμβηση. ΕΙΜΑΣΤΕ 5 ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ και να γίνονται αξιοκρατικές μοιρασιές.

Ο ναυτικός Όμιλος θα πρέπει να ήταν αντικείμενο σεβασμού, το λέω αυτό γιατί επί Κοκόλη σε όποια εκδήλωση και να ήταν ο Ναυτικός Όμιλος ήταν από τους πρώτους που θα καλούσαν διότι αντιπροσώπευσαν την νέα Γενιά.

Εμείς είμαστε ¨οι αιμοδότες¨ που φτιάχνουμε τους καλούς πολίτες για να μην έχει ο Δήμαρχος προβλήματα πάνω του, δήμαρχος δεν είσαι μόνο για να καθαρίζεις τους δρόμους αλλά είσαι και για να βγάζεις σωστούς πολίτες.

Θα πρέπει να υπάρχουν αξιοκρατικά κριτήρια λοιπόν, δεν μπορώ δηλαδή εγώ να πάρω μια ρόμπα να φορέσω και τα ακουστικά και να πω ότι είμαι Καρδιολόγος. Δυστυχώς αυτοί που αναλαμβάνουν ένα πόστο δεν κοιτάνε το καλό του τόπου αλλά κοιτάνε πώς να γίνουν πάλι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μην χαλάμε τις καρδιές μας.»

-Φέτος έγινε αλλαγή προπονητή στοίχισε αυτό στην ομάδα;

« ΌΧΙ, γιατί σκεφτήκαμε φέτος ότι είχαμε ένα άξιο λόγου άνθρωπο ο οποίος ήταν και πολλά χρόνια έμπειρος ως παίκτης σε ηλικία ώριμη πια, σκεφτήκαμε λοιπόν να τον χρησιμοποιήσουμε αυτόν που δεν θα είναι και πολύ απαιτητικός διότι βοηθάμε και έναν άνθρωπο του αθλήματος να κάνει το ντεμπούτο του σαν προπονητής. Πήραμε τον Θόδωρο Ανδρεάκο ο οποίος βέβαια μας ευχαρίστησε, ελπίζουμε ότι θα πάει καλά και μας έχει δείξει θετικά στοιχεία»

-Είστε ικανοποιημένοι από την στήριξη του κόσμου;

« Ο κόσμος βοηθάει αρκεί βέβαια να μην είναι κακώς πληροφορημένος με αυτά που γίνονται, εφόσον δεν υπάρχει αξιοκρατία ο κόσμος λέει τι Λοζάνη τι Κοζάνη. Μόνο αυτοί που ασχολούνται σοβαρά με το αντικείμενο του αθλητισμού γίνονται οι πρόξενοι που μεταφέρουν τα νέα. Έχει δημιουργηθεί μια συστάδα ανθρώπων που είναι γνώστες τις πραγματικότητας. Δεν επιρρίπτω ευθύνες στον κόσμο αλλά άλλοι φταίνε που ο κόσμος είναι ανενημέρωτος»

– Πέρυσι διοργανώθηκε στην Κεφαλονιά το FINAL FOUR του κυπέλλου θα ξανά επαναληφθεί;

«ΟΧΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΆΓΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΜΕ, διότι δεν είδαμε την συμπαράσταση κανενός και όχι μόνο αλλά μπήκαμε και μέσα»

– Τέλος έχετε να προσθέσετε κάτι άλλο;

«Θα πρέπει να μαζεύεται κόσμος για να γνωρίσει το άθλημα της υδατοσφαίρισης και να συμπαρασταθεί στην ομάδα μήπως και διαλυθεί κανένα σύννεφο της απογοήτευσης»

Πηγή άρθρου: ionionpress.gr