ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ : Η Κεφαλονιά βγάζει ταλέντα……στο ποδόσφαιρο

Η Κεφαλονιά βγάζει ταλέντα......στο ποδόσφαιρο

Η Κεφαλονιά βγάζει ταλέντα……στο ποδόσφαιρο

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησαν οι δυό μικροί παίχτες από την Κεφαλονιά στο γήπεδο “Αλέξανδρος Νικολαίδης ”  στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας πριν από λίγες μέρες, στην αναμέτρηση τους για την αξιολόγηση παιχτών από την πράσινη ακαδημία του τριφυλλιού .

Ο Λευτέρης Καλαφάτης και ο Βαγγέλης Κωλέτσης άλλαξαν στα αποδυτήρια, φόρεσαν τις στολές της ομάδας και μπήκαν στο γήπεδο της ΠΑΕ κλέβοντας τις εντυπώσεις με τις σωματικές και τεχνικές τους ικανότητες.Οι μικροί <<σκληροί επιθετικοί >>της Ακαδημίας του Παναθηναικού έβαλαν διπλό γκολ στο νησί μας με τις ικανότητες τους , και καταχειροκροτήθηκαν όχι μόνο από συγγενείς και φιλάθλους αλλά και από τους παλαίμαχους του Παναθηναικού που έμειναν έκπληκτοι με το ταλέντο τους..

Τις εντυπώσεις έκλεψε και η μικρή Μαριλένα Καλαφάτη αδερφή του Λευτέρη Καλαφάτη, που μπήκε στο γήπεδο κάνοντας επίδειξη τεχνικής κρατώντας στον αέρα την μπάλα πάνω από ένα λεπτό κάνοντας υπερήφανο τον πρόγονο και ιδρυτή του Παναθηναικού Γεώργιο Καλαφάτη που γεννήθηκε στα Διλινάτα Κεφαλονιάς στις 17 Μαρτίου 1890.

.Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται στο πρόσωπο του μικρού Λευτέρη Καλαφάτη για δεύτερη φορά..και δημιουργεί ενδιαφέρον .Η οικογένεια Καλαφάτη που ζει στα Διλινάτα έχει τιμηθεί από την ΠΑΕ για το μάλλον κληρονομικό ταλέντο του μικρού Λευτέρη Καλαφάτη απόγονου του μεγάλου ιδρυτή του ποδοσφαίρου και άξιο συνεχιστή του και έχει φωτογραφηθεί πολλές φορές δίπλα σε φωτογραφίες του παλαίμαχου Κεφαλλονίτη ιδρυτή της ΠΑΕ, ξαναγράφοντας για δεύτερη φορά την ίδια ιστορία αφού προέρχεται από την ίδια οικογένεια.

Από τους πρωτοπόρους του ποδοσφαίρου ο υποναύαρχος Καλαφάτης διακρίθηκε στον κλασσικό αθλητισμό από 15 ετών μυήθηκε στο ποδόσφαιρο και το 1908 ίδρυσε ποδοσφαιρικό σύλλογο στο πεδίο του Άρεως που το 1924 μετονομάστηκε ως Παναθηναικός Ναυτικός όμιλος ενώ εκπροσώπησε την Ελλάδα στους Διασυμμαχικούς αγώνες του 1919 στο Παρίσι..
Oι ικανότητες των δύο παιδιών δεν είναι μόνο η ταχύτητα αλλά και η προσωπικότητα τους ,η εξυπνάδα τους γιατί η επιλογή ταλέντων τους γίνεται με βάση τη <<συμπεριφορά >τους στο παιχνίδι ,την σκέψη την ενέργεια και την αντίδραση τους, το χειρισμό της μπάλας στην πίεση του χώρου, του χρόνου και του αντιπάλου .

Χρειάζεται θέληση , θάρρος και αποφασιστικότητα εκτός από τις ιδανικές προυποθέσεις (μέσα ,γήπεδα ) και συστηματική προπόνηση στο σωστό χρόνο έναρξης, ας μην ξεχνάμε ότι η ηλικία 10 με 12 έτη θεωρείται χρυσή ηλικία. ..γιατί αν το ταλέντο γεννιέται ο ποδοσφαιριστής γίνεται!

Ας ευχηθούμε να ανοίξουν τα φτερά τους φθάνοντας ως το ψηλότερο σκαλοπάτι του πρωταθλητισμού κατακτώντας την ζωή ,την επιτυχία και το όνειρό τους ….και δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία γι αυτό…. γιατί όταν<< σουτάρουν δυο Κεφαλλονίτες ..η μπάλα είναι δύσκολο να βγει από το δρόμο της>>…!!

Φωτορεπορτάζ