Πέθανε ο Φιλίπ Μπουγκαλσκί

Ο Φιλίπ Μπουγκαλσκί

Ο Φιλίπ Μπουγκαλσκί.

Την απώλεια του Φιλίπ Μπουγκαλσκί θρηνεί ο κόσμος των ράλι. Ο Γάλλος οδηγός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών, πέφτοντας από δέντρο στο σπίτι του στο Βισί.

Η καριέρα του ήταν συνδυασμένη με τη ομάδα της Citroen. Από το 1998 έως το 2003 αποτέλεσε εργοστασιακό οδηγό της και έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μετέπειτα κυριαρχία της γαλλικής μάρκας που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Έχει άλλωστε και ενεργό ρόλο, αφού αποτελούσε επίσημο δοκιμαστή της Citroen και έκανε πάντα το shakedown, τη πρώτη δηλαδή βόλτα των καινούριων αγωνιστικών οχημάτων της.

Ξεκίνησε την αγωνιστική του καριέρα στα μέσα της δεκαετίας του ’80, αποτέλεσε θεμέλιο λίθο στην εξέλιξη της Xsara Kit Kar και με αυτή πήρε δύο τίτλους Γαλλίας (1998 και 1999) δύο νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, στη Κορσική και την Ισπανία το 1999.

Το 2000 πήρε πάλι τον τίτλο στη χώρα του, αυτή τη φορά με τη Xsara T4 και την επόμενη χρονιά, ήταν ο πρώτος που της χάρισε βαθμούς σε αγώνα του WRC – στο δικό μας Ακρόπολις. Το 2003 αποχώρησε από την ενεργό δράση.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr