Πρώτος στον κόσμο ο Σπύρος Γιαννιώτης

 Σπύρος Γιαννιώτης

Σπύρος Γιαννιώτης

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε  την πρώτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 10 χιλιομέτρων μαραθώνιας κολύμβησης. Ο Έλληνας πρωταθλητής στον αγώνα που ολοκλήρωσε τη σειρά αγώνων της FINA, στο Σαντού της Κίνας, πήρε την πρώτη θέση με χρόνο μία ώρα, πενήντα λεπτά και 41.7 δευτερόλεπτα.

Στις δηλώσεις του μετά το κατόρθωμά του, επισήμανε: “Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με όλους τους αγώνες. Έφτασα στο στόχο μου που ήταν η πρώτη θέση στα Παγκόσμια κύπελλα. Σήμερα (Σάββατο) ήταν ο τελευταίος και ήθελα τη νίκη, όπως κι έγινε. Έκλεισε μια χρόνια με το καλύτερο τρόπο. Τώρα ακολουθεί ξεκούραση και λίγος χρόνος για μένα, ώστε να γεμίσω μπαταρίες για την επόμενη χρονιά που έχει Παγκόσμιο στην Βαρκελώνη”.

Ο προπονητής του, Νίκος Γέμελος σημείωσε: “Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που τελειώνει με αυτό τον τρόπο η χρονιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Ομοσπονδία που μας στήριξε. Έδωσαν το Παγκόσμιο κύπελλο στο Σπύρο με μεγάλη χρονική διάφορα ανάμεσα σε καθένα από τα ταξίδια. Μπορεί το Ολυμπιακό μετάλλιο να μην ήρθε αλλά τουλάχιστον δεν έκλεισε άδοξα η χρόνια. Ξεκινάει έτσι μια καινούργια αγωνιστική περίοδος με στόχο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στην Βαρκελώνη του χρόνου τον Αύγουστο”.

email
Πηγή άρθρου: inews.gr