Ράλι Ακρόπολις – 4η μέρα: Θρίαμβος Loeb στα ελληνικά χώματα

Θρίαμβος LoebΘρίαμβος Loeb

Θρίαμβος Loeb.Φωτογραφία : rallyquotes.com

Για 3η φορά στην καριέρα του ο Sebastien Loeb φεύγει από την Ελλάδα με το τρόπαιο της νίκης στο Ακρόπολις. Ο Αλσατός 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αποκτά σημαντικό προβάδισμα όσον αφορά στην κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου, μετά και την εγκατάλειψη του Petter Solberg στο 1ο πέρασμα από τους Αγίους Θεοδώρους, το πρωί της Κυριακής.

Στο 2ο πέρασμα από την ειδική καρδιοχτύπησε και ο ίδιος καθώς είχε κλαταρισμένο ελαστικό μετά από 3 χιλιόμετρα, αλλά η διαφορά που είχε χτίσει από τον ομόσταβλό του και 2ο της κατάταξης Mikko Hirvonen ξεπερνούσε τα 2 λεπτά, με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις του να είναι ψύχραιμες και χωρίς ρίσκο.

Αυτή είναι η 3η φετινή νίκη του Loeb και παράλληλα η 71η στην καριέρα του στο WRC. Σημειώστε δε ότι ο Γάλλος πήρε και τους 3 επιπλέον βαθμούς που χαρίζει η πρωτιά στην Power Stage, φεύγοντας έτσι από την Ελλάδα με 28 βαθμούς στις βαλίτσες του. Τον θρίαμβο της Citroen ολοκλήρωσε η παρουσία του Hirvonen στο 2ο σκαλί του βάθρου.

Στην 3η θέση τερμάτισε ο Jari-Matti Latvala, που επιστρέφει στο βάθρο μετά από καιρό (μετά τη νίκη στη Σουηδία, στις 12 Φεβρουαρίου). Ο Φιναλδός ήταν και ο ταχύτερος οδηγός του αγώνα δεδομένου ότι πήρε 10 ειδικές, όμως για ακόμα μια φορά δεν απέφυγε το λάθος με αποτέλεσμα να χάσει κάθε ελπίδα για νίκη.

Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν ο Mads Ostberg και ο Martin Prokop.

email
Πηγή άρθρου: e-go.gr