Το Ράλι Ιονίου έκανε στάση στην Κεφαλονιά

Το Ράλι Ιονίου έκανε στάση στην Κεφαλονιά

Το Ράλι Ιονίου έκανε στάση στην Κεφαλονιά

Τη δεύτερη στάση τους στο νησί της Κεφαλονιάς έκαναν σήμερα τα σκάφη που μετέχουν στην 26η Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Εβδομάδα Ιονίου ή πιο απλά στο Ράλι Ιονίου 2014.
Μετά τη διαδρομή Κερκυρα-Πρέβεζα τα συνολικά 58 ιστιοπλοϊκά πληρώματα – αριθμός ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα – διένυσαν μια απόσταση 50 ναυτικών μιλίων κάτω από άστατες – για την εποχή – καιρικές συνθήκες μέχρι να φτάσουν τελικά στο νησί μας και να δέσουν προσωρινά στο Αργοστόλι και το Ληξούρι.

Πρώτο στη γενική κατάταξη μέχρι στιγμής στην κατηγορία 1 Οrc International είναι το σκάφος Allegoria από τον Ναυταθλητικό Ομιλο Δελφιναρίου, με καπετάνιο τον Γιάννη Αργυράκη.

Το βράδυ της Πέμπτης έχει προγραμματιστεί μια λιτή δεξίωση και απονομή επάθλων στην παραλία του Ληξουρίου ενώ την Παρασκευή τα σκάφη θα αναχωρήσουν με προορισμό τη Ζάκυνθο. Τελικός τους προορισμός θα είναι την Κυριακή (10/8) ο Αστακός. Διοργανωτής του Ράλι Ιονίου 2014 είναι ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Κέρκυρας (Ι.Ο.Κ.), με συνδιοργανωτές και υποστηρικτές του, τους ΙΟ Πατρών, ΝΑΟ Κεφαλονιάς-Ιθάκης, ΑΟ Ιθάκης Πρόοδος, ΑΝΟ Ζακύνθου, ΝΟ Αστακού, ΝΟ Λευκάδας. Χορηγοί της διοργάνωσης είναι η Αιγαίον Ασφαλιστική, η Μαρίνα Κλεοπάτρα στην Πρέβεζα, η Preometheus Maritime LDT, η Διώρυγα Κορίνθου, ο Δήμος Κεφαλονιάς, ο Δήμος Ζακύνθου, η Corfuland και το Ionian Channel.

Ρεπορτάζ Μιχάλης Ανδρεαδάκης

Πρώτο στη γενική κατάταξη μέχρι στιγμής στην κατηγορία 1 Οrc International

Πρώτο στη γενική κατάταξη μέχρι στιγμής στην κατηγορία 1 Οrc International

 

email
Πηγή άρθρου: efimeridakefalonia.gr