Η «ρούκι» ομάδα των Φωκάτων στην Α κατηγορία

Η «ρούκι» ομάδα των Φωκάτων στην Α κατηγορία

Η «ρούκι» ομάδα των Φωκάτων στην Α κατηγορία

Η «ρούκι» ομάδα των Φωκάτων στην Α κατηγορία έχει ξεκινήσει προετοιμασία με μοναδικό στόχο την παραμονή – Χαλαρά ξεκίνησε την ομάδα ο Μιχάλης Αθηναίος

Ήταν η τρίτη ημέρα προετοιμασίας η χθεσινή για την ομάδα των Φωκάτων, που φέτος κρατούν χαμηλούς τόνους, αφού το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα δύσκολο.

Έχει χαρακτηριστεί από πιο ειδικούς από εμάς ως το θαύμα των Φωκάτων, αφού τρία χρόνια μετά την ίδρυσή τους κατάφεραν να ανέβουν και να ανταγωνίζονται τους μεγάλους Συλλόγους στο ποδόσφαιρό μας. Ωστόσο, το κεφάλι και η μύτη δεν έχουν σηκωθεί σε καμία περίπτωση και αυτό αποδεικνύει πως η ομάδα ενός μικρού χωριού είναι έτοιμη να γράψει τη δική της ιστορία στη μεγάλη κατηγορία. Το φετινό ρόστερ άλλαξε αρκετά για να προσαρμοστεί στις νέες ανάγκες. Από την ομάδα αποχώρησαν ο Λεωνίδας Βανδώρος, ο Παναγής Γαβριελάτος, ο Δημήτρης Ψυχογιός και ο Ανδρέας Κοκκόσης. Ωστόσο ήρθαν νέα παιδιά, όπως ο Ανδρέας Μπουγάς και ο Σπυρογρηγόρης Παπαδάτος από την ΑΕΚ, ο Γιάννης Αθηναίος (γιος του προπονητή) από την Εικοσιμία, ο Σπύρος Κουστουμπάρδης από τον Διαγόρα Βραχνέικων, ο Διονύσης Πολλάτος από τον ΑΟΚΙ, ο Γεράσιμος Αραβαντινός από τη Λειβαθώ και το μεγάλο αστέρι, ο Σπύρος Χρυσανθακόπουλος από τη Νεάπολη του Πειραιά. Τον Ιανουάριο θα ενισχύσει την ομάδα ακόμη ο Φώτης Τζιβράς.

«Να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου»

Ο προπονητής των Φωκάτων, Μιχάλης Αθηναίος μας μίλησε για τη αρχή της προετοιμασίας και για τους στόχους της ομάδας, ενώ μας εξέφρασε και κάποια παράπονα οργανωτικά. Συγκεκριμένα μας είπε: «Η ομάδα έχει ξεκινήσει με στόχο τη συγκρότηση μιας καλής και ανταγωνιστικής ομάδας για την παραμονή στην κατηγορία. Έχουμε κάνει κάποιες μεταγραφές, ενισχυθήκαμε ε μεγάλο βαθμό για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της πρώτης κατηγορίας. Πολλά από τα παιδιά των Φωκάτων δεν έχουν εμπειρίες από την πρώτη κατηγορία και για τον λόγο αυτόν πήραμε κάποιους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Οι μέρες που διανύουμε είναι δύσκολες, γιατί πολλά παιδιά εργάζονται και δεν έχουμε πλήρη συμμετοχή στις προπονήσεις και αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα, αλλά επειδή έχουμε μεγάλο χρονικό διάστημα μπροστά μας για τα επίσημα παιχνίδια, ελπίζω ότι τα παιδιά θα προσπαθήσουν να είναι πιο συνεπή για να πετύχουμε τους στόχους μας. Χωρίς σωστές προπονήσεις δεν θα μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να κάνουμε ένα αξιόλογο σύνολο. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά, να μην έχουμε τραυματισμούς, να βοηθήσουν όλοι οι παράγοντες για να βοηθήσουμε κι εμείς όσο μπορούμε να αναπτύξουμε το ποδόσφαιρο στην Κεφαλονιά. Είναι μεγάλο πρόβλημα για όλες τις ομάδες που ο μικρός πρέπει να είναι 98άρης, που δεν υπάρχουν πολλοί τέτοιοι στην Κεφαλονιά. Θα αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε παιδιά του 1999 με ότι αυτό συνεπάγεται. Ξέρουμε τις δυσκολίες και θα τα προστατεύουμε γιατί δεν είναι η κατάλληλη ηλικία για να έχουν τα παιδιά τόσο παιχνίδια στα πόδια τους. Αυτό είναι πως μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να ευχαριστηθούμε το ποδόσφαιρο».

«Θα είμαστε αξιόπιστος αντίπαλος για οποιαδήποτε ομάδα»

Στη συνέχεια μιλήσαμε και με τον αεικίνητο πρόεδρο της ομάδας, Νίκο Φωκά, ο οποίος μας είπε: «Η ομάδα μας είναι νεοφώτιστη στην κατηγορία. Στόχος δικός μου και του προπονητή μας είναι να παραμείνουμε στην κατηγορία. Έχουμε κάνει μερικές προσθήκες με έμπειρους παίκτες, οι οποίοι γνωρίζουν την πρώτη κατηγορία. Θα γίνει ένα πάντρεμα μεταξύ των παλιών και των νέων, έτσι ώστε να κάνουμε ένα καλό σύνολο και πιστεύω πως με σωστή δουλειά και αν οι παίκτες πραγματικά το θέλουν, θα είμαστε αξιόπιστος αντίπαλος για οποιαδήποτε ομάδα. Φέτος ξεκινήσαμε τις ακαδημίες μας, έχουμε μέχρι τώρα περίπου 20 παιδιά και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, διότι δεν θέλουμε να γίνουμε υπερομάδα με το καλημέρα, θέλουμε να χτίζουμε την ομάδα μας σιγά-σιγά και να δουλέψουμε με τα δικά μας παιδιά, έτσι ώστε να γίνει μια ομάδα από δικά μας παιδιά».

-Υπάρχει καθόλου τρακ λόγω συμμετοχής για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία;

«Δεν έχω καθόλου τρακ γιατί πιστεύω στα παιδιά που έχουμε φέτος και νομίζω πως θα εκπληρωθεί ο στόχος μας, η παραμονή στην κατηγορία».

«Δεν θέλω να βάλω τον εαυτό μου μπροστά»

Στην «Κ» μίλησε και ο νεοφερμένος από τη Νεάπολη Πειραιά, Σπύρος Χρυσανθακόπουλος, ο οποίος φάνηκε να είναι λίγο έξω από τα νερά του, αφού χθες έκανε μόλις την δεύτερη προπόνησή του με τη νέα του ομάδα. Συγκεκριμένα, ο έμπειρος μέσος μας είπε: «Ήρθα στην Κεφαλονιά και τα Φωκάτα από ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα, όπως είναι αυτό του Πειραιά. Στόχος μου είναι να βοηθήσω όσο μπορώ τη νέα μου ομάδα, δηλαδή να σώσει την χρονιά και του χρόνου να αγωνίζεται πάλι στην πρώτη κατηγορία».

-Λόγω της εμπειρίας σου θα κάνεις φέτος τη διαφορά στα Φωκάτα;

«Δεν θέλω να βάλω τον εαυτό μου μπροστά. Είμαστε ομάδα και όλα τα παιδιά πρέπει να βοηθήσουν όσο μπορούν για την εκπλήρωση των στόχων μας. Όλοι μαζί θα βοηθήσουμε, έτσι ώστε τα Φωκάτα να πραγματοποιήσουν τον στόχο τους, που είναι η παραμονή στην κατηγορία. Δεν έχω ζήσει την Κεφαλονιά ποδοσφαιρικά, αλλά από ξέρω εδώ όλοι προσπαθούν για το καλύτερο».

email
Πηγή άρθρου: efimeridakefalonia.gr