Σ.Ε.Π.Κ.Ι: Η άθλια κατάσταση των χώρων άθλησης στην Κεφαλονιά

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Το νησί της Κεφαλλονιάς βιώνει το έτος αυτό μία καταστροφική οικονομική και κοινωνική περίοδο την οποία δυστυχώς δεν έχετε αντιληφθεί. Οι σεισμοί στις αρχές του έτους κατέδειξαν τα πολυετή προβλήματα τα οποία σιγοψιθύριζαν όλοι οι αθλητές και παράγοντες του ποδοσφαίρου στο νησί. Έφτασε ο καιρός για μία παραγωγική συζήτηση στον τομέα του αθλητισμού όπου δεν πρέπει κανείς να βάλει εγωισμούς και φιλοδοξίες μπροστά αλλά από κοινού να βρούμε τρόπο να αναβαθμίσουμε τον αθλητισμό στο νησί μας και ιδίως το ποδόσφαιρο μας, που έχει μείνει εδώ και χρόνια στην ναφθαλίνη.

Aνέκαθεν όλοι εμείς οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές θυσιάζαμε μεροκάματα, οικογενειακές στιγμές, οι νεότεροι ώρες διαβάσματος για ένα μεράκι, για την παρέα, την ομάδα, την φανέλα, που μόνο το ποδόσφαιρο μπορεί να προσφέρει. Τα τελευταία χρόνια όμως πέραν αυτών των θυσιών που κάναμε, αντιμετωπίζαμε και ένα ακόμα πολύ σημαντικότερο πρόβλημα. Το θέμα της κατάστασης των αγωνιστικών χώρων. Το πρόβλημα αυτό υπήρχε πάντα, όμως ο σεισμός το κατέδειξε σε μεγαλύτερο ακόμα βαθμό.

Ο αγωνιστικός χώρος του εθνικού σταδίου Αργοστολίου ήταν απαράδεκτος ούτως ή άλλος, με σοβαρό αντίκτυπο στην υγεία των ποδοσφαιριστών. Ενδεικτικά να αναφέρουμε για την κατάσταση του συγκεκριμένου γηπέδου, τα κομμάτια χλοοτάπητα που λείπουν από το ύψος του πέναλτι αλλά και λίγο έξω από το ύψος της μεγάλης περιοχής στην κατεύθυνση προς Αργοστόλι. Φυσικά δεν θα έπρεπε να παραλείψουμε την άθλια κατάσταση του υποστρώματος. Υπό αυτές λοιπόν τις αντιαθλητικές συνθήκες καλούμασταν σαν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές που οι περισσότεροι δίναμε και από το υστέρημα μας χρήματα για να παίξουμε ποδόσφαιρο, να συνεχίσουμε να προπονούμαστε και να αγωνιζόμαστε σε τέτοια γήπεδα. Σαν μέλη της κοινωνίας της Κεφαλλονιάς λοιπόν αναρωτιόμαστε γιατί κανείς δεν κάνει κάτι για το γήπεδο αρχικά του Αργοστολίου, το οποίο είναι ακατάλληλο, αλλά και κατ επέκταση όλων των υπολοίπων γηπέδων (η κατάσταση του Ενωσιακού γηπέδου δεν είναι η καλύτερη, ενώ παράλληλα ζητήται από την ένωση και μίσθωση του χώρου για όποια ομάδα το χρησιμοποιήσει. Τ

Το γήπεδο των Κεραμειών επίσης έχει φθορές καθώς υπάρχουν πολλές ανωμαλίες στο χλοοτάπητα και υπάρχει ο κίνδυνος τραυματισμού, ενώ τέλος τα δύο γήπεδα με φυσικό χλοοτάπητα του Ληξουριού και του Πόρου δεν μπορούν εάν θέλουμε να υπάρχει η σωστή λειτουργία τους δεν μπορούν να φιλοξενούν καθόλου προπονήσεις αλλά ούτε και πάνω από 2 αγώνες την βδομάδα.) Αναρωτιόμαστε λοιπόν υπό ποιες συνθήκες θα στείλει ένας γονιός το παιδί του στο γήπεδο για να μάθει τις αξίες του ευ αγωνίζεσθε; Γιατί ο Θιακός, ο Ληξουριώτης, ο Σαμηκός να δαπανήσει χρήματα για να ταξιδέψει και να αγωνιστεί σε τέτοια γήπεδα που πολύ πιθανόν να τον στείλουν στο νοσοκομείο από ένα απλό στραβοπάτημα;

Δυστυχώς τα προβλήματα είναι πάρα πολλά στο τοπικό μας ποδόσφαιρο. Εμείς απαιτούμε το βασικό. Την δημιουργία από πλευράς σας ασφαλών χώρων άθλησης για έμας, για τα παιδιά μας, για τα παιδιά σας. Σε περίπτωση που αρχικά, δεν φτιαχτεί εξ ολοκλήρου ο αγωνιστικός χώρος του σταδίου Αργοστολίου είμαστε διατεθειμένοι για την επερχόμενη ποδοσφαιρική σαιζόν να κρεμάσουμε τα παπούτσια μας και να μην κατέβει κανένας ποδοσφαιριστής στο γήπεδο. Είναι πλέον θέμα αξιοπρέπειας από πλευράς μας να σεβαστούμε την υγεία μας.

Δεν θα δεχθούμε ημίμετρα όπως πέρυσι μετά το σεισμό όπου οι ποδοσφαιριστές περίμεναν 30 λεπτα πριν ξεκινήσει ο αγώνας τους να αλλάξουν, επειδή δεν υπήρχαν αποδυτήρια. Να παίζουμε αγώνες Κυριακή -Τετάρτη-Παρασκευή-Κυριακή, λες και είμαστε ποδοσφαιριστές της Premier League. Δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι σε άλλο ένα πρωτάθλημα παρωδία με 3 γήπεδα και αυτά μισά, με 6-7 διαιτητές που παίζουν όλους τους αγώνες, μα πάνω από όλα χωρίς ασφάλεια ότι οι αγωνιστικοί χώροι είναι επαρκείς.

Περιμένουμε άμεσα να μας δωθεί μία απάντηση για το αν και πότε το γήπεδο του Αργοστολίου θα ανακατασκευαστεί, με όλες τις νόμιμες ενέργειες (πλειστηριασμός έργου, ανακοίνωση αναδόχου, χρονοδιάγραμμα εκπόνησης και κόστος έργου), αλλά ταυτόχρονα να ελέγχθούν και όλα τα υπόλοιπα γήπεδα των νησιών μας για το κατά πόσο είναι κατάλληλα για να φιλοξενούν προπονήσεις και αγώνες και αν όχι να γίνουν και εκεί οι κατάλληλες ενέργειες. Επιπλέον ζητάμε από την αρμόδια αρχή την αναβολή του κυπέλλου και του πρωταθλήματος ερασιτεχνικών σωματείων Κεφαλλονιάς μέχρι την υλοποίηση του έργου του σταδίου Αργοστολίου.

Με εκτίμηση

Για τον υπό σύσταση Σ.Ε.Π.Κ.Ι