Σε κώμα ο Μπιανκί μετά από σοκαριστικό ατύχημα σε αγώνα Formula 1

Σε κώμα ο Μπιανκί μετά από σοκαριστικό ατύχημα σε αγώνα Formula 1

Σε κώμα ο Μπιανκί μετά από σοκαριστικό ατύχημα σε αγώνα Formula 1

Σοκ έχει προκαλέσει στους φιλάθλους της Formula 1 το ατύχημα του πιλότου της Marussia Ζιλ Μπιανκί. Ο Γάλλος πιλότος, που είχε ατύχημα κατά τη διάρκεια του γκραν πρι της Σουζούκα, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά, με αποτέλεσμα να διακοπεί οριστικά ο αγώνας.

Όλα ξεκίνησαν από την έξοδο που είχε ο Σούτιλ με τη Sauber. Ο γερανός που μπήκε για να
απομακρύνει το μονοθέσιο έμελλε να είναι και αυτός που λίγο αργότερα και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες (και υπό το καθεστώς κίτρινης σημαίας) θα έπεφτε πάνω του ο Μπιανκί.

Λίγο αργότερα μπήκε στην πίστα το ασθενοφόρο, ενώ υπήρξε έντονη αναστάτωση στα Paddoks. Η εικόνα άλλωστε της Marussia καρφωμένης κάτω από τον γερανό έκανε όσους παρακολουθούσαν από κοντά ή από τις τηλεοράσεις τους τις εξελίξεις να παγώσουν.

Σοβαρός τραυματισμός στο κεφάλι
Σύμφωνα με το ιταλικό Autosprint, ο Μπιανκί βρίσκεται σε κώμα, γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Αρχικά η FIA έκανε γνωστό ότι ο πιλότος δεν είχε τις αισθήσεις του όταν μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η μεταφορά του δεν έγινε με ελικόπτερο εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών. Με πρόσφατη ανακοίνωση η παγκόσμια ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι ο πιλότος έχει τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση και θα μεταφερθεί σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

email
Πηγή άρθρου: zougla.gr