Στις 11 Μαΐου ο τελικός Κυπέλλου Eλλάδος

Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδος

Παρά τις προσπάθειες της Super League να γίνει αλλαγή στην ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου Ελλάδος, η ΕΠΟ δεν εισάκουσε το αίτημα της και όρισε την 11η  Μαΐου ως την τελεσίδικη ημέρα για την εν λόγω αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ.

Τα στοιχηματικά νέα ήθελαν αρχικά την Ομοσπονδία να εμφανίζεται πρόθυμη να ανταποκριθεί στο αίτημα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, ωστόσο οι προβληματισμοί που προέκυψαν από την πλευρά των καναλιών που έχουν τα δικαιώματα του πρωταθλήματος και του κυπέλλου, αντέστρεψαν το θετικό κλίμα.

Η Super League είχε προτείνει τη μετάθεση του αγώνα στις 27 ή 28 Απριλίου, ώστε να διευκολυνθούν αγωνιστικά οι ομάδες που θα διασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στη φάση των πλέι- οφ. Η τελική απόφαση ωστόσο στηρίχθηκε στον κανονισμό, βάσει του οποίου ο τελικός Κυπέλλου πρέπει να ολοκληρωθεί πριν το ξεκίνημα των πλέι- οφ, ενώ καθοριστικό ρόλο έπαιξε και η συμφωνία της ΕΠΟ με τον OTE TV.

Το συνδρομητικό κανάλι, εξαρχής είχε θέσει ρήτρα στην Ομοσπονδία, έτσι ώστε η αναμέτρηση Κυπέλλου να έχει ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του Μαΐου.  Με βάση αυτή τη συνθήκη και συνδυαστικά με την ημερομηνία του Πάσχα που είναι αρχές του ίδιου μήνα (5 Μαΐου), δεν υπήρχαν πολλά περιθώρια επιλογής για την ΕΠΟ, που προχώρησε τελικά σε αυτή τη λύση.

Το τελικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ημιτελικά του Κυπέλλου στις 17-18 Απριλίου (πρώτος αγώνας)  ενώ η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί στις 27-28 του μήνα. Με δεδομένο ότι ο τελικός θα διεξαχθεί στις 11 Μαΐου, τα πλέι- οφ θα ξεκινήσουν στις 15 Μαΐου για να ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου.

Τα προγνωστικά ποδοσφαίρου δεν αποκλείουν το γεγονός οι ομάδες που θα φτάσουν ως τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος, να έχουν εξασφαλίσει παράλληλα και τη συμμετοχή τους στα πλέι-οφ, με εξαίρεση τον Πανθρακικό που κυνηγάει κυρίως το στόχο του Κυπέλλου.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ, αναφέρει:

Η Επιτροπή Κυπέλλου Ελλάδας απέρριψε το αίτημα της Super League για διεξαγωγή του τελικού αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας στις 27 ή 28/4/2013, αντί της 11/5/2013 όπως προβλέπεται στην προκήρυξη της διοργάνωσης και ενημέρωσε τη διοργανώτρια του πρωταθλήματος ότι οι επόμενοι αγώνες του Κυπέλλου θα διοργανωθούν με βάση το κοινοποιημένο πρόγραμμα.