Τα σχέδια του Κεφαλλονίτη Γ. Έρτσου για το γήπεδο της ΑΕΚ

Γ.ΈρτσοςΤρία διαφορετικά σχέδια παρουσίασε ο Γεράσιμος Έρτσος στη διοίκηση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ για την κατασκευή του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η παρουσίαση δεν έγινε όμως με ολοκληρωμένα σχέδια αλλά με σκαριφήματα. Η συνάντηση της Μεγάλης Δευτέρας στα γραφεία της Ερασιτεχνικής κύλησε με ορισμένες διαφωνίες επί των αρχών.

Το πρώτο σχέδιο αφορά γήπεδο 40.000 θέσεων στον ήδη υπάρχοντα χώρο, χωρίς καμία παρέμβαση.

“Μπορεί να ξεκινήσει άμεσα αφού δεν χρειάζεται καμία πολεοδομική παρέμβαση” τόνισε ο Πολιτικός Μηχανικός που έχτισε την Σκεπαστή.

Στο σημείο αυτό υπήρξε διαφωνία για το αν αυτό το γήπεδο θα είναι τεσσάρων αστέρων και θα πληροί τις προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ.

O κ. Έρτσος επέμενε πως η μελέτη του είναι πλήρης και δεν θα δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα ακόμη και αν ξεκινήσουν αύριο οι εργασίες.

Χαρακτήρισε δε αυτό το γήπεδο όχι τόσο όμορφο όσο τα άλλα δυο σχέδια του.

Αλλά ξεκινάει αύριο κιόλας – αφού όπως τονίζει ο κ. Έρτσος έχει κάνει και σχετική οικονομική μελέτη. Υπάρχουν δηλαδή οι δανειστές.

Το δεύτερο σχέδιο έχει βάση την παραχώρηση 3 στρεμμάτων για να μπορέσει να είναι πιο ευρύχωρο και κομψό.

Εδώ απαιτούνται ρυθμίσεις και ίσως η διαδικασία κολλήσει για κάποιο διάστημα όπως ειπώθηκε από τα χείλη του ίδιου του κ. Έρτσου.

Σε αυτό συμφώνησαν και οι άνθρωποι της Ερασιτεχνικής που εξήγησαν ότι τρέχουν σχεδόν 4 χρόνια το θέμα του γηπέδου και βρίσκουν πολλά εμπόδια μερικά από τα οποία επεσήμαναν κατά την διάρκεια της συζήτησης.

Το τρίτο σχέδιο απαιτεί επίσης ρύθμιση και προβλέπει γήπεδο – στολίδι με δεδομένη όμως την χάραξη διαφορετικής οριογραμμής.

Τα δύο τελευταία σχέδια “μιλούν” για γήπεδο 45.000 θέσεων και κλειστά προπονητήρια.

Κουβέντα έγινε και για την χρηματοδότηση όπου και εκεί ο κ. Έρτσος είπε ότι έχει κάνει τον σχεδιασμό του.

“Στα πρότυπα του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού θα δημιουργηθεί μια εταιρία με βασικό μέτοχο την Ερασιτεχνική αλλά και την ΠΑΕ πάνω στην οποία θα βγει το δάνειο” υποστήριξε ο Πολιτικός Μηχανικός που αποκάλυψε ότι έχει έτοιμα δυο αμερικανικά funds.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις πάνω σε αυτό από τον δικηγόρο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Βασίλη Καπετανόπουλο ο οποίος χαρακτήρισε τον όλο σχεδιασμό ανέφικτο, συμπληρώνοντας πως θα κολλήσει νομικά η υπόθεση.

Στα σχέδια αντέδρασε και το μέλος της Ερασιτεχνικής κ. Βουδούρης ο οποίος ισχυρίστηκε πως από το 2002 έχει αλλάξει ο νόμος και η ΑΕΚ έχει στην διάθεση της 30 στρέμματα και όχι 27.

“Θα πρέπει να κάνετε νέα σχέδια με βάση τον νόμο αυτό είπε στον κ. Έρτσο, ο κ. Βουδούρης και ο Πολιτικός Μηχανικός αντέδρασε λέγοντας πως δεν ξέρει τι λέει.

Το ζητούμενο πλέον είναι ένα νέο ραντεβού με πιο σαφείς προσανατολισμούς.

Όλη η οικογένεια της ΑΕΚ ζει για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρέπει να επικρατήσει λοιπόν λογική, σύνεση, σύμπνοια και συνεργασία σε όλα τα επίπεδα χωρίς καχυποψία και επίρρηψη ευθυνών για όλα όσα έγιναν ή δεν έγιναν στο παρελθόν…

Πηγή άρθρου: aek-live.gr