Ζ.Ρογκ: “Οι Αγώνες γεννήθηκαν στην Ολυμπία”

Ζ.Ρογκ

Ζ.Ρογκ

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν πολλές παρεξηγήσεις, σχετικά με την γέννηση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Από την μία οι προκλήσεις των Τούρκων σχετικά με το μέρος που ανάβει η Φλόγα, από την άλλη η ομιλία του Ζακ Ρογκ στην τελετή έναρξης στο Λονδίνο με την επιστροφή των Αγώνων στην πατρίδα τους είχαν δημιουργήσει πολλές αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, όμως, με την ομιλία του στην τελετή έναρξης των Αγώνων φρόντισε να βάλει τα πράγματα στην θέση τους, τονίζοντας συγκεκριμένα: «Αθλητές, γράψατε χρυσή σελίδα στους Αγώνες που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία», βάζοντας στην θέση τους όσους είχαν την παραμικρή αντίρρηση.

Αναλυτικά η ομιλία του Ζακ Ρογκ:

«Έπειτα από 17 μέρες είμαστε υπόχρεοι για τόσα πολλά. Η Οργανωτική Επιτροπή έκανε εξαιρετική δουλειά. Σας ευχαριστούμε κ. Κόε.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τα χαμόγελα, την στήριξη των εθελοντών, των απαραίτητων ηρώων αυτών των Αγώνων. Εσείς, το κοινό, δημιουργήσατε γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλες τις εγκαταστάσεις.

Δείξατε στον κόσμο τα καλύτερα της βρετανικής φιλοξενίας. Γνωρίζω πως η γενναιοδωρία του πνεύματος θα συνεχιστεί καθώς θα θαυμάσουμε τους αθλητές των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Αθλητές, γράψατε χρυσή σελίδα στους Αγώνες που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ολυμπία».

email
Πηγή άρθρου: woop.gr