Με χειροπέδες και κραυγές στον εισαγγελέα η ηγετική ομάδα της ΧΑ

Με χειροπέδες και κραυγές στον εισαγγελέα η ηγετική ομάδα της ΧΑ

Με χειροπέδες και κραυγές στον εισαγγελέα η ηγετική ομάδα της ΧΑ

Με χειροπέδες και υπό ισχυρή αστυνομική συνοδεία βγήκαν από τη ΓΑΔΑ, με πρώτο τον Νίκο Μιχαλολιάκο, οι πέντε συλληφθέντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής για να οδηγηθούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων και από εκεί στο γραφείο του εισαγγελέα. Θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι 14 συλληφθέντες, διαφεύγει ακόμη της σύλληψης ο Χρήστος Παππάς.

Οι αστυνομικοί έβαλαν το απόγευμα τους πέντε συλληφθέντες σε ξεχωριστά τζιπ των ΕΚΑΜ για να τους οδηγήσουν αρχικά στο γραφείο του εισαγγελέα, όπου θα ασκηθούν οι ποινικές διώξεις, και στη συνέχεια στο γραφείο του ανακριτή.

Οδηγούμενος έξω από τη ΓΑΔΑ, ο Ν.Μιχαλολιάκος δεν μιλούσε αλλά σε ένα σημείο προσπάθησε να σηκώσει το τσαντάκι που κρατούσε προς το πρόσωπό του -όταν οι αστυνομικοί που τον συνόδεαν του τράβηξαν με τη βία τα χέρια κάτω. Ο Ηλίας Κασιδιάρης φώναζε «δεν μας φοβίζουν» ενώ οδηγείτο στο τζιπ.

Αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την απολογία τους.

Στο κτίριο της ΓΑΔΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας βρέθηκε νωρίς το απόγευμα και η κόρη του γενικού γραμματέα της Οργάνωσης Ουρανία Μιχαλολιάκου. Η κόρη δήλωσε «υπερήφανη» για τον πατέρα, χαρακτηρίζοντάς τον «θύμα πολιτικής δίωξης».

Συνολικά έχουν γίνει γίνει 19 συλλήψεις, πέντε βουλευτών και 13 στελεχών, μετά το καταληκτικό συμπέρασμα στο εννεασέλιδο πόρισμα του Αρείου Πάγου ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά εγκληματική οργάνωση.

Διαφεύγει της σύλληψης ο βουλευτής Χρήστος Παππάς, παρά τις έρευνες στην Αθήνα και στην επαρχία. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τον θέλουν να έχει συνομιλήσει με την αντιτρομοκρατική και να πρόκειται να παρουσιαστεί αργότερα, αλλά οι πληροφορίες δεν μπορούν ακόμη να διασταυρωθούν.

Ήδη, στους χώρους των δικαστηρίων και στους γύρω δρόμους έχει αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, για την αποφυγή επεισοδίων.

email
Πηγή άρθρου: in.gr