Χρυσές δουλειές για τους Τουρκοκύπριους

Κατεχόμενα

Κατεχόμενα

Στα κατεχόμενα αναζητούν ρευστότητα τις τελευταίες ώρες οι Κύπριοι. Όπως μεταδίδεται από τη Λευκωσία, ολοένα και περισσότερο Ελληνοκύπριοι, περνούν την πράσινη γραμμή (η διαδικασία πλέον είναι πολύ απλή – με την επίδειξη απλώς του διαβατηρίου).

Εκεί φέρεται να έχει αρχίσει ένα ιδιότυπο «παζάρι» αγοραπωλησίας ευρώ, με τους Τουρκοκύπριους να επιδίδονται με μεγάλη επιτυχία σε αυτή τη διαδικασία, η οποία τους αποφέρει πολλά κέρδη.

Μέχρι πρόσφατα, ήταν οι κύριοι προμηθευτές σε δολάρια των Κυπρίων, αλλά από τη στιγμή που έπαψαν να γίνονται αποδεκτά στις συναλλαγές, τώρα βρήκαν και πωλούν ευρώ.

Το θέμα είναι από πού τα βρίσκουν. Αν και αυτό ελάχιστα φαίνεται να απασχολεί τους ίδιους τους Κύπριους οι οποίοι σε αυτή τη φάση αυτό που θέλουν να κάνουν είναι τη δουλειά τους Γιατί αυτό προέχει, να επιβιώσουν. Έστω κι αν κατ’ αυτόν τον τρόπο δέχονται να πληρώσουν μεγάλες προμήθειες σε Τουρκοκύπριους που λειτουργούν επιτήδεια, αποσκοπώντας σε μεγάλα κέρδη, τα οποία στο τέλος της ημέρας και επιτυγχάνουν.

Αυτή η κατάσταση δεν αναμένεται να τερματιστεί γρήγορα.

Πηγή άρθρου: voria.gr