Δελτία Τύπου για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Δ.Γεωργόπουλος

Δ.Γεωργόπουλος

Να βάλουμε φραγμό στη δυνατότητα των υπουργών να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, όπως κάνουν με την ΕΡΤ

Αποκαλύπτονται: Η κυβέρνηση έκοψε σήμερα στον «αέρα» το σήμα της ΕΡΤ και για τα σχολεία. Μέσα από το σήμα της ΕΡΤ έρχονται τα θέματα για τα μαθήματα των πανελλαδικών (και για τα ειδικά μαθήματα, που είναι ακόμη σε εκκρεμότητα). Ο έλεγχος του σήματος αποτελεί μέρος των δοκιμών για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος εκπομπής vbi. Για την προστασία της ομαλής διεξαγωγής των εξετάσεων – υποτίθεται – η κυβέρνηση έχει επιστρατεύσει τους εκπαιδευτικούς. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων αρχίζουν με τις ξένες γλώσσες αυτό το Σάββατο!!!

Όλοι κι όλες στη Γενική Πανεργατική Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία  που προκηρύχθηκε από ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και στη συνέχεια παράσταση στη ΔΔΕ για τους «πλεονάζοντες»

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταδικάζει την κατάπτυστη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση δρομολογεί την κατάργηση και τη συγχώνευση δημόσιων φορέων και οργανισμών με σοβαρές συνέπειες για το λαό. Επιταχύνουν τις διαδικασίες και παρακάμπτουν ακόμη και το αστικό το κοινοβούλιο. Οι υπουργοί έχουν πλέον τη δυνατότητα να βάζουν λουκέτο, να συγχωνεύουν και να καταργούν δημόσιους οργανισμούς, οδηγώντας με αυτό τον τρόπο χιλιάδες εργαζομένους στο δρόμο. Διαλύουν δεκάδες κοινωφελείς φορείς του Δημοσίου, απολύουν προσωπικό και παραδίδουν έργο, υπηρεσίες και υποδομές σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Το άμεσο και προκλητικό κλείσιμο της ΕΡΤ είναι άμεσα συνδεδεμένο με την πολιτική του «νόμος και τάξη» που εφαρμόζεται και στον επιστρατευμένο κλάδο των εκπαιδευτικών. Τα ΜΑΤ κατεβάζουν τις κεραίες και η τρικομματική στέκεται απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων, δίνοντας εξετάσεις στα συμφέροντα των καναλαρχών και του μεγάλου κεφαλαίου. Η υπόθεση της υπεράσπισης της ΕΡΤ αφορά όλο το λαό.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και καλεί σε σπάσιμο του φόβου και ενότητα δράσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, προκειμένου υπάρξει αποτελεσματικός αγώνας. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ καταγγέλλει την ενέργεια της DIGEA να διακόψει τη ψηφιακή εκπομπή σήματος του 902 με το επιχείρημα ότι η τηλεόραση του 902 αναμεταδίδει το ζωντανό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ διαθέτει έμπειρο και καταρτισμένο έμψυχο δυναμικό, καθώς και υποδομές, μαζί με αυτές και το πολύτιμο αρχείο της που μπορούν να αξιοποιηθούν για την ουσιαστική ενημέρωση του ελληνικού λαού, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία, αλλά για και την εκπαίδευση της νέας γενιάς. Η ΕΡΤ πρέπει να γίνει λαϊκή περιουσία.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ εκτιμά ότι είναι άμεσα και επιτακτικά αναγκαία η οικοδόμηση μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας που θα αγκαλιάσει την ΕΡΤ και όλους τους δημόσιους οργανισμούς για τους οποίους δρομολογούνται ανάλογες καταστάσεις. Στα σχολεία δρομολογούνται άμεσα απολύσεις αναπληρωτών, τεχνητές – ψεύτικες υπεραριθμίες, νέες μαζικές καταργήσεις – συγχωνεύεις σχολείων – τμημάτων – κατευθύνσεων κλπ. Η ΔΔΕ Κεφαλονιάς και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων έστειλαν πλεονάσματα, όπως ήταν αναμενόμενο, παρά την απόφαση του ΠΥΣΔΕ. Η συμμετοχή του κλάδου των εκπαιδευτικών στο μεγάλο απεργιακό μέτωπο που συγκροτείται, με πρωτοβουλία των ταξικών δυνάμεων, υπομονεύεται για μια ακόμη φορά από τη συμβιβασμένη ηγεσία της ΟΛΜΕ (ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ στην προκειμένη περίπτωση).

Κανένας εφησυχασμός, καμία αναμονή. Κανένας δεν θα εξαιρεθεί και κανένας δεν είναι ασφαλής, όπως δείχνει και η λυσσαλέα επίθεση κυβέρνησης – τρόικας – επιχειρηματικών ομίλων κατά της ΕΡΤ.

• Να ξεπεράσουμε τις συμβιβασμένες ηγεσίες.

• Να σπάσουμε απεργιακά την επιστράτευση.

• Να σταθούμε αλληλέγγυοι στην ΕΡΤ και σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς που ιδιωτικοποιούνται.

• Να υπερασπίσουμε το δικαίωμα στη μόρφωση – στην ενημέρωση – στη ζωή.

Όλοι και όλες ΠΕΜΠΤΗ στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και στην απεργιακή συγκέντρωση 10.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο. Όλοι κι όλες, στη συνέχεια, στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας για τους «πλεονάζοντες» που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΔΔΕ.

 ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

Εθνική Ευθύνη η λειτουργία της ΕΡΤ

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας.

Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας.

Η χθεσινή απόφαση για κλείσιμο της ΕΡΤ, του κρατικού φορέα που ενώ αποτελεί παράλληλα και πηγή παραγωγής πολιτισμού, είναι απαραίτητος όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας, για την ενημέρωση των ακριτών συμπολιτών μας οι οποίοι πλέον είναι αναγκασμένοι να ενημερώνονται από ξένα κανάλια και των ομογενών μας για τους οποίους η ΕΡΤ ήταν η κύρια σύνδεση με την Πατρίδα τους, αλλά και για την κρατική ασφάλεια και την διατήρηση της Εθνικής μας κυριαρχίας, βρίσκει απόλυτα αντίθετο τον Σύνδεσμο Εθνικής Ενότητας.

Οι απόστρατοι των ΕΔ και των ΣΑ αλλά και οι απλοί πολίτες μέλη του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ όχι μόνο είμαστε ενάντιοι στην απόφαση αυτή, αλλά θέτουμε προ των Εθνικών ευθυνών τους όλους τους εμπλεκόμενους πολιτικούς και κυβερνητικούς φορείς που με την στάση ή τις ενέργειές τους συνέβαλλαν ενεργητικά ή παθητικά στην κατάληξη αυτή. Επίσης τους καθιστούμε υπεύθυνους για την ακεραιότητα του ανά την επικράτεια υφιστάμενου τηλεπικοινωνιακού υλικού, εγκαταστάσεων και υποδομών αλλά και του ψηφιακού αρχείου της ΕΡΤ που ο Ελληνικός λαός έχει ακριβοπληρώσει και του ανήκει.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ από την πρώτη στιγμή δήλωσε δια του προέδρου του ότι η ύπαρξη Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού φορέα, δημοκρατικού, διαφανούς, ακομμάτιστου και αξιοκρατικού, είναι απαραίτητη και επιβεβλημένη σε ένα σοβαρό κράτος.

Και με βάση αυτήν τη δήλωση θα αγωνισθούμε όλοι ενωμένοι για να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ ως υγιής κρατικός φορέας ελεγχόμενος από Έλληνες ώστε να υπηρετεί αποκλειστικά τα Ελληνικά συμφέροντα.

EK TOY ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΕΕ

————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————————-

ΔΗΛΩΣΗ “ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ” ΓΙΑ ΤΟ “ΛΟΥΚΕΤΟ” ΤΗΣ ΕΡΤ

«Κοινωνική Συμφωνία»

«Κοινωνική Συμφωνία»

Πραξικοπηματικά, με αντιδημοκρατικού τύπου “αποφασίζομεν και διατάζομεν”, μέσα από πράξη νομοθετικού περιεχομένου κάτω από κοινοβουλευτική μεταμφίεση στην πιο ελεεινή της μορφή η Κυβέρνηση καταργεί δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία.

Με απαράδεκτες ύβρεις κατά του θεσμού και των εργαζομένων στην ΕΡΤ, η Κυβέρνηση δια του αρμοδίου Υπουργού απαξίωσε το ενημερωτικό, παιδαγωγικό, πολιτιστικό και μορφωτικό της έργο, κατεδάφισε ένα δημόσιο θεσμό και έκανε ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ενημέρωσης, καθιστώντας την κοινή γνώμη έρμαιο των συμφερόντων εξωθεσμικών κέντρων οικονομικής και πολιτικής εξουσίας.

Η καταδίκη της κυβερνητικής αυτής πολιτικής πρέπει να είναι παλλαϊκή, ομόφωνη και γενική. Διότι, αν σήμερα το πρώτο της θύμα είναι η ΕΡΤ με ό,τι αυτό σημαίνει σε δημοκρατικό και κοινωνικό κόστος, αύριο, με μια καθ’ υπαγόρευση μονοκονδυλιά, σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλοι νευραλγικοί πυλώνες της Δημοκρατίας.

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaToday Team