Δελτία Τύπου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Σας γνωρίζουμε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συμμετέχει με καλάθι τοπικών προϊόντων στην εκδήλωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης από 24-26 Μαίου 2013.

Κατόπιν αυτού και με σκοπό την καλύτερη δυνατή διοργάνωση και επιτυχή παρουσίαση τοπικών προϊόντων της περιφέρειάς μας, παρακαλούμε για την έγκαιρη και με κάθε πρόσφορο μέσο, ενημέρωση των παραγωγών, προκειμένου όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν και να διαθέσουν τα προϊόντα τους.

Οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με την εκδήλωση μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους αρμόδιες Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής όπως παρακάτω:

Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας :2661364714- 26613 64704

(Δ/νση Αγρ/κής Οικονομίας) και 26613 64501 (Δ/νση Κτηνιατρικής)

Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου: Τηλ. 2695360309- 2695960317

Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας : Τηλ. 2645360740- 2645360741

Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς: Τηλ. 2671360575- 267129096

Επίσης 

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπυρίδων Σπύρου ενέκρινε το Σχέδιο Σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης για το έργο ¨Κατασκευή αγκυροβολίου τουριστικών σκαφών στη Βασιλική Λευκάδας, με κωδικό ΟΠΣ ¨ 374181¨ συνολικού προϋπολογισμού 15,846,618.16 ευρώ.

Το έργο αυτό θα συμβάλλει στη βελτίωση των λιμενικών υποδομών που εξυπηρετούν την σύνδεση της Λευκάδας με την Κεφαλονιά, και συγχρόνως στην προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού στην περιοχή Βασιλικής στην Λευκάδα, δημιουργώντας ασφαλές καταφύγιο των τουριστικών σκαφών.

Ο κ. Σπύρου υπέγραψε και το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης για την Προμήθεια 2 απορριμματοφόρων- γερανοφόρων¨ για το Δήμο της Κέρκυρας σύμφωνα με την Πράξη ¨Προμήθεια Εξοπλισμού για την Αποκομιδή των Απορριμμάτων με την μέθοδο της Υπογειοποίησης, με κωδικό ΟΠΣ ¨364871¨ συνολικού προϋπολογισμού 403,440.00 ευρώ.

Με την προμήθεια αυτή εκσυγχρονίζεται ο εξοπλισμός της υπηρεσίας καθαριότητας της Κέρκυρας ενόψει και της τουριστικής περιόδου ενώ παράλληλα προστατεύεται και το αστικό περιβάλλον.

Και τα δύο έργα είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ 2007-2013, το οποίο εξελίσσεται ικανοποιητικά για την Περιφέρειά μας η οποία έχει σαν βασικό στόχο της την πλήρη υλοποίηση του προγράμματος και την αξιοποίηση των διατιθέμενων πόρων.

 Και τέλος ενημέρωση των καταναλωτών ενόψει Πάσχα

Η Γενική Περιφερειακή Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής εν όψει του Πάσχα, ενημερώνει τους καταναλωτές, ότι κατά τις αγορές τους, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τι αγοράζουν.

Βασική αρχή : Ουδέποτε αγοράζουμε προϊόντα που δεν φέρουν τις κατάλληλες σημάνσεις ελέγχου.

Ειδικότερα :

  • Τα αμνοερίφια φέρουν 3 σφραγίδες οι οποίες αφορούν :
  • Το σφαγείο (ωοειδής),
  • Τη χώρα προέλευσης (ορθογώνιο παραλληλόγραμμο χρώματος μπλε)
  • Το είδος του ζώου (αμνός ή ερίφιο).
  • Τα αυγά που πωλούνται στο εμπόριο για κατανάλωση είναι πάντα τύπου Α.

Οι συσκευασίες θα πρέπει να φέρουν σήμανση η οποία αποτελείται από τρία μέρη :

  1. Ένας αριθμός ο οποίος χαρακτηρίζει τον τρόπο εκτροφής των ορνίθων,
  2. τη χώρα προέλευσης (για την Ελλάδα EL),
  3. το κωδικό της εκτροφής.

Σημειώνουμε ότι τα αμνοερίφια που προέρχονται από χώρες πλην Ευρωπαϊκής Ένωσης φέρουν σφραγίδα χρώματος καφέ. Η αγορά μη ελεγμένων προϊόντων από μη εγκεκριμένους εμπόρους (πλανόδιους κ.α.) εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών.

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team