«Δεν είναι Έλληνας», λέει η Χρυσή Αυγή για τον Σχορτσιανίτη

«Δεν είναι Έλληνας», λέει η Χρυσή Αυγή για τον Σχορτσιανίτη

«Δεν είναι Έλληνας», λέει η Χρυσή Αυγή για τον Σχορτσιανίτη.

Νέες αντιδράσεις, αυτή τη φορά στον κόσμο του αθλητισμού προκάλεσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος, ο οποίος ως καλεσμένος τηλεοπτικής εκπομπής, δήλωσε ότι ο διεθνής καλαθοσφαιριστής, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, δεν είναι Έλληνας, καθώς σύμφωνα με τα δικά του πρότυπα δεν ανήκει στην ευρωπαϊκή φυλή!

Ο αθλητής του Παναθηναϊκού που φοράει εδώ και χρόνια τη γαλανόλευκη φανέλα έχοντας τιμήσει το ελληνικό μπάσκετ, γεννήθηκε το 1985 από Έλληνα πατέρα και μητέρα από το Καμερούν.

Διαβάστε τον παρακάτω διάλογο που έγινε ανάμεσα στους παρουσιαστές της εκπομπής και τον φιλοξενούμενο βουλευτή.

– Αν στο κόμμα σας ερχόταν μία Ελληνίδα έγχρωμη ή ένας Έλληνας έγχρωμος που ήταν Έλληνας αλλά ήταν το χρώμα του σκούρο. Θα τον παίρνατε στο κόμμα;
«Τι εννοείτε σκούρο; Ηλιοκαμένος;».

– Να ήταν μαύρος. Χριστιανός ορθόδοξος, ο οποίος είναι Έλληνας με ελληνική ταυτότητα. Ο Σχορτσιανίτης.
«Δεν θεωρούμε ότι ο Σχορτσιανίτης, σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνικής φυλής, είναι Έλληνας. Δεν είναι Έλληνας. Πρέπει να είναι και οι δύο γονείς του Έλληνες και να ανήκουν στην ευρωπαϊκή φυλή. Αυτό θεωρούμε εμείς. Αν θεωρείτε εσείς τον Σχορτσιανίτη Έλληνα, πάρτε τον στο δικό σας κόμμα».

– Είσαστε ρατσιστές ή απλώς πολεμάτε τους λαθραίους όπως λέμε;

«Το να πιστεύεις στη διαφορετικότητα των φυλών δεν είναι κακό πράγμα».

– Με συγχωρείτε, αλλά αυτό είναι το δόγμα της Αρίας Φυλής.
«Προς θεού. Πώς θα γίνει δηλαδή; Πρέπει να είμαστε υπερασπιστές της ράτσας των σκύλων; Δηλαδή, να μην μπερδεύουμε το πεκινουά με το λαμπραντόρ. Εμείς θεωρούμε ότι ο Θεός τα έπλασε έτσι και έτσι πρέπει να παραμείνουν. Τιμή τους και καμάρι τους που είναι μαύροι, κίτρινοι, κόκκινοι. Δε θεωρούμε ότι είναι Έλληνες. Δεν είναι βασικά».

– Εσείς κυνηγάτε τους λαθραίους ή όλους;

«Εμείς δεν τους κυνηγάμε. Εμείς υπερασπιζόμαστε τους Έλληνες. Και υπάρχουν μόνο λαθραίοι καταρχήν. Δεν υπάρχουν νόμιμοι μετανάστες στην Ελλάδα. Είναι ένα μεγάλο ψέμα».

email
Πηγή άρθρου: in.gr