Διαδικτυακό κείμενο συμπαράστασης στο νησί μας

Καταστροφές από σεισμό

Καταστροφές από σεισμό

Περνάει δύσκολες στιγμές! Οι κάτοικοι ανησυχούν και το εξωτερικεύουν. Νιώθουν τη γη να κουνιέται κάτω από τα πόδια τους, αλλά δεν το βάζουν κάτω. Διατηρούν το χιούμορ τους, την ιδιαιτερότητα τους, αλλά εκφράζουν τον πρόσκαιρο φόβο τους. Το ζουν και αυτό, όπως καθετί!

Η Κεφαλονιά. Ένα νησί, κόσμημα! Με τις πληγές ακόμη ανοιχτές, με τους κατοίκους να περνάνε δύσκολα, επιλέξαμε μερικές φωτογραφίες… Από προηγούμενες επισκέψεις. Ανυπομονούμε να έρθει το καλοκαίρι. Να βρεθούμε εκεί! Θα πάμε στο Ληξούρι, στο Μυρτο, στην Άσο, στο Φισκάρδο, στο Αργοστόλι. Θα δούμε πάλι τις παραλίες όπως τους αξίζει. Να βγάλουμε από το μυαλό μας την εικόνα του Μύρτου που έχει πληγεί από το σεισμό, να γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις ώστε να ξεχάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται αυτό που έζησαν. Να δούμε πάλι γελαστούς ανθρώπους… όπως πάντα, όπως τους ταιριάζει. Η πολιτεία επιβάλλεται να κάνει το καθήκον της. Να μην αφήσει ούτε έναν άνθρωπο που να μην τον βοηθήσει.

Και εμείς όμως όλοι, όσο μπορεί ο καθένας μας, να το στηρίξουμε αυτό το νησί. Η Κεφαλονιά, είναι σεισμογενής και έχει μάθει να ζει με αυτό. Έχει προετοιμαστεί για τέτοιες καταστάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι με έναν τόσο μεγάλης κλίμακας σεισμό δεν θρηνήσαμε ευτυχώς κανένα θύμα.

Κεφαλονιά

Κεφαλονιά

Κεφαλονιά

Κεφαλονιά

Κεφαλονιά

Κείμενο που αναρτήθηκε στον ιστότοπο voltarw.blogspot.gr

email