Διαθέτει 900 γεύσεις παγωτού και συνεχίζει

Διαθέτει 900 γεύσεις παγωτού και… συνεχίζει!

Διαθέτει 900 γεύσεις παγωτού και… συνεχίζει!

Μόνο ένας μάγος σαν τον… Χάρι Πότερ θα μπορούσε να δημιουργήσει τόσο παράξενες γεύσεις παγωτού και μάλιστα σε τέτοιο «ανήκουστο» αριθμό. Γιατί όπως και να το κάνουμε, 900 γεύσεις παγωτού για μια τζελατερία είναι κάπως… πολλές, για να μην πω υπερβολικές.

Κι, όμως, η «Coromoto Helladeria» στην πόλη Merida της Βενεζουέλας ήδη διαθέτει στο φανατικό κοινό της 900 περίεργα παγωτά, και συνεχίζει.

Ο ιδιοκτήτης της, κ. Manuel da Silva Oliveira, έχει κερδίσει επάξια μια θέση στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες και είναι πολύ περήφανος γι’ αυτό!

Στο κατάστημα, που δεν είναι μια απλή τζελατερία αλλά ένα τουριστικό «αξιοθέατο» της πόλης, κάθε φανατικός λάτρης του παγωτού μπορεί να βρει στην κυριολεξία τη γεύση… των ονείρων του – από τις κλασικές μέχρι τις πιο παράξενες που υπάρχουν.

Για παράδειγμα, μανιτάρια με σκόρδο και κρασί, φασόλια με τσίλι, σαρδέλες σε κονιάκ αλλά και μακαρόνια με τυρί είναι μερικές μόνο από τις γεύσεις που γίνονται καθημερινά ανάρπαστες. Κι αν μόνο στο άκουσμα, σας έρχεται ναυτία, όσοι έχουν κατά καιρούς επισκεφθεί το εν λόγω κατάστημα δηλώνουν «ενθουσιασμένοι».

Άλλωστε ο Manuel ξέρει καλά από παγωτό! Πορτογάλος στην καταγωγή, ήρθε στη Βενεζουέλα πριν από αρκετά χρόνια και ξεκίνησε να εργάζεται σε διάφορες εταιρείες παγωτού, κάνοντας παράλληλα πολλά πειράματα από μόνος του σε διάφορες γεύσεις.

«Έχω σπαταλήσει αρκετά κιλά παγωτό μέχρι να φτιάξω αυτό που θα με ικανοποιούσε», λέει ο ίδιος και συνεχίζει απτόητος τους πειραματισμούς, καθώς ευελπιστεί σύντομα να φτάσει τις 1.000 γεύσεις. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο τεράστιος πίνακας όπου αναγράφονται οι γεύσεις σε λίγο δεν θα «χωράει» άλλες…

Πηγή άρθρου: perierga.gr