Δύο διεθνείς διακρίσεις για την ελληνική εστίαση και οινοποιία

Τσουχτές σκεπαστές με τηγανητό αυγό

Τσουχτές σκεπαστές με τηγανητό αυγό

Διεθνής αναγνώριση από τους New York Times ήρθε πρόσφατα για το εστιατόριο ΜάνηΜάνη, αλλά και χρυσό μετάλλιο για τον οίνο παλαίωσης Ianos Cabernet Sauvignon 2004 του Άγγελου Ρούβαλη, από τον διεθνή διαγωνισμό αξιολόγησης κρασιού «Mundus Vini 2012».

Τσουχτές σκεπαστές με τηγανητό αυγό από το ΜάνηΜάνη Στη λίστα των προτεινόμενων ευρωπαϊκών προορισμών του βιβλίου «The New York Times, 36 Hours: 125 Weekends in Europe», που αναμένεται να κυκλοφορήσει από τις γερμανικές εκδόσεις TASCHEN, συγκαταλέγεται το ελληνικό εστιατόριο ΜάνηΜάνη.

Πιο συγκεκριμένα, το ΜάνηΜάνη προτάθηκε από την εφημερίδα «The New York Times» ως go-to destination, ανάμεσα σε περίπου 500 άλλα εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη. Πολιτισμός, ιστορία, φυσική ομορφιά, καλή κουζίνα, αριστουργήματα Τέχνης, αρχιτεκτονική και στυλ περιλαμβάνονται στη νέα, ενημερωμένη έκδοση «New York Times 36 Hours», η οποία προσφέρει 125 προτάσεις για σύντομες αλλά αξέχαστες ταξιδιωτικές αποδράσεις σε όλη την Ευρώπη.

Στο βιβλίο περιλαμβάνονται 125 ευρωπαϊκοί προορισμοί, από μεγάλες πόλεις έως λιγότερο γνωστές τοποθεσίες, χρήσιμες προτάσεις για περισσότερα από 500 εστιατόρια και 400 ξενοδοχεία, πλούσιο υλικό ενσωματώνοντας περίπου 800 φωτογραφίες και αναλυτικοί χάρτες με σημαντικούς ευρωπαϊκούς σταθμούς.

Μετά την επιτυχημένη κυκλοφορία του «36 Hours – 150 Weekends in the USA & Canada», οι New York Times συνεργάζονται ξανά με την TASCHEN δημιουργώντας το βιβλίο «36 Hours – 125 Weekends in Europe», με τοποθεσίες και αξιοθέατα που μπορεί να επισκεφθεί κανείς από το Παρίσι έως το Περμ.

Ianos Cabernet Sauvignon 2004 Από την άλλη, το χρυσό μετάλλιο στον διεθνή διαγωνισμό αξιολόγησης κρασιού «Mundus Vini 2012» κατέκτησε ο οίνος παλαίωσης Ianos Cabernet Sauvignon 2004 του Άγγελου Ρούβαλη. To ερυθρό κρασί μακρόχρονης παλαίωσης έκλεψε τις εντυπώσεις των ειδικών καθώς βρέθηκε στην «χρυσή» κατηγόρια ανάμεσα από 6.019 κρασιά που πήραν μέρος στον διαγωνισμό.

Οι 303 κριτές έκαναν «τυφλή» δοκιμή σε κρασιά από 46 διαφορετικές χώρες, αξιολόγησαν και βράβευσαν τις καλύτερες ποικιλίες όσον αφορά στην εμφάνιση, το άρωμα, τη γεύση και τη γενική εντύπωση του κρασιού. Ο Ianos Cabernet Sauvignon -ο οποίος διακρίνεται για τα τυπικά αρώματα του Cabernet με χαρακτηριστικά την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, καραμέλας σοκολάτας αλλά και μαρμελάδας φρούτων του δάσους- δεν αποτελεί το μοναδικό κρασί του Άγγελου Ρούβαλη που διακρίνεται σε ένα τόσο σημαντικό διαγωνισμό.

Ανάλογες διακρίσεις στο παρελθόν κέρδισαν και τα κρασιά όπως το Ασπρολίθι το 2010, ο Μικρός Βοριάς Riesling το 2009 κ.α.

Πηγή άρθρου: clickatlife.gr