Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθησαν για υπόθεση δωροδοκίας

υπουργείο Ανάπτυξης

Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθησαν για υπόθεση δωροδοκίας.

Μία ακόμα υπόθεση διαφθοράς αποκαλύφθηκε στο υπουργείο Ανάπτυξης. Από την Ασφάλεια ανακοινώθηκε ότι συνελήφθησαν δύο υπάλληλοι του ΥΠΑΝ κατηγορούμενοι για δωροδοκία.

Σύμφωνα με τις Αρχές, η υπόθεση αφορά επιδοτούμενο πρόγραμμα ανάπτυξης για ξενοδοχειακή μονάδα στην Κρήτη.

Σε δήλωσή της η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου ανέφερε: «Οι νέοι επιτελείς της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων έχουν σαφή εντολή και σχέδιο: ‘Επιχείρηση Φως’. Κάθε υποψία, κάθε καταγγελία, κάθε καθυστέρηση ελέγχεται και οδηγείται με κάθε τρόπο σε κάθαρση.

» Τους συγχαίρω για τα άμεσα αποτελέσματα και το καθαρό μήνυμα: Η έντιμη διοίκηση δεν σταματά ππτέ, δείχνοντας μηδενική ανοχή στο έγκλημα καταλήστευσης του δημοσίου χρήματος.»

Τον περασμένο Μάρτιο είχαν συλληφθεί για δωροδοκία και εκβίαση δύο υπάλληλοι του ΥΠΑΝ. Αμέσως μετά η υπουργός έδωσε εντολή να απομακρυνθούν και οι 50 υπάλληλοι και στελέχη της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων.

Επίσης, με επιστολή της προς τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης ζητούσε αναδρομικό έλεγχο όλων των υποθέσεων που χειρίστηκαν οι υπάλληλοι από το 2005, αλλά και των τραπεζικών τους λογαριασμών.

email
Πηγή άρθρου: in.gr