Δύο νεκροί και 21 τραυματίες στις φυλακές Κορυδαλλού

Ελληνική Αστυνομία

Ελληνική Αστυνομία.

Πρωτοφανή επεισόδια – Σημειώθηκε συμπλοκή Αράβων και Αλβανών με Πακιστανούς κρατούμενους – Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν οι τραυματίες

Δύο νεκροί και 21 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός πολύνεκρης συμπλοκής μεταξύ κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε στην Γ’ Πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού λιγο προτού οι κρατούμενοι επιστρέψουν στα κελλιά τους.

Ομάδα Αράβων κρατουμένων συνεπικουρούμενοι από Αλβανούς συνεπλάκησαν με Πακιστανούς κρατούμενους με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 21 να τραυματιστούν.

Οι δύο νεκροί βρίσκονται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Έντεκα από τους τραυματίες νοσηλεύονται στο θεραπευτήριο του σωφρονιστικού καταστήματος.

Το ΕΚΑΒ κινητοποιήθηκε για να μεταφέρει ακόμη δέκα αλλοδαπούς τραυματίες σε δημόσια νοσοκομεία ενεργοποιώντας οκτώ ασθενοφόρα τα οποία έφτασαν στις φυλακές μέσα σε λίγα λεπτά από την ώρα που ειδοποιήθηκε το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Ήδη οι τρεις κρατούμενοι με τα σοβαρότερα τραύματα μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας το οποίο δεν εφημέρευε, διαθέτει όμως την υποδομή προκειμένου οι τραυματίες να νοσηλευτούν φρουρούμενοι.
Οι υπόλοιποι επτά κρατούμενοι που αναμένεται να μεταφερθούν για νοσηλεία σε δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται ακόμη στον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε μετά το δείπνο και προτού οι κρατούμενοι επιστρέψουν στα κελλιά τους. Οι δύο ομάδες που συνεπλάκησαν χρησιμοποίησαν αυτοσχέδια μαχαίρια. Αστυνομικές και δικαστικές πηγές λένε ότι η αιτία του πρωτοφανούς επεισοδίου δεν έχει αποσαφηνιστεί.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr