Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο της κατάρρευσης του Γ. Παπαστάμκου στο Ευρωκοινοβούλιο

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο Γ. Παπαστάμκος

Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται ο Γ. Παπαστάμκος

Ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιώργος Παπαστάμκος αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε σήμερα μέσα στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Σώματος, ενώ προήδρευε μιας διαδικασίας ψηφοφορίας.

Γύρω στις 14:30, τοπική ώρα, ο 58χρονος καθηγητής ανακοίνωσε από μικροφώνου ότι διακόπτει τη συνεδρίαση “για προσωπικούς λόγους”. Κατόπιν σηκώθηκε όρθιος, απομακρύνθηκε από το προεδρείο και έπεσε λιπόθυμος.

Στην αίθουσα έσπευσαν μέλη της ιατρικής υπηρεσίας του ευρωκοινοβουλίου για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Ο κ. Παπαστάμκος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του προκαλεί ανησυχία. H εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας Κάθριν Άστον δήλωσε πως “οι σκέψεις και οι προσευχές μας συνοδεύουν τον κ. Παπαστάμκο”.

Μ.Σουλτς: Η κατάστασή του είναι πολύ σοβαρή

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μαρτιν Σουλτς, εξήγησε ότι ο Γιώργος Παπαστάμκος διακομίσθηκε πενήντα λεπτά μετά το λιποθυμικό επεισόδιο και ότι η κατάστασή του είναι «πολύ σοβαρή».

Ο Σουλτς, μάλιστα, προσκάλεσε «όποιον προσεύχεται να προσευχηθεί και οι υπόλοιποι να κρατούν ζωντανή την ελπίδα ότι μπορεί να επιστρέψει μαζί μας».

Οι πρώτοι που έσπευσαν να τον περιθάλψουν ήταν δύο συνάδελφοί του, ιατροί στο επάγγελμα, οι οποίοι τον φρόντισαν αμέσως μόλις λιποθύμησε.

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr