Έδωσε 267 εκατομμύρια δολ. για το «Κοιμισμένο Κορίτσι»

«Sleeping Girl»

«Sleeping Girl» του Ρόι Λίχτενσταϊν. Φωτογραφία : nydailynews.com

Ύστερα από επικοινωνία του Ελληνικού Sotheby’s International Realty με την ομάδα του KefaloniaToday.com η σωστή τιμή πώλησης του έργου είναι 44 εκατομμύρια δολλάρια Περισσότερες πληροφορίες

Στην τιμή ρεκόρ των 267 εκατομμύρια δολ. πωλήθηκε το έργο «Sleeping Girl» («Κοιμισμένο Κορίτσι») ενός εκ των διασημότερων ζωγράφων της ποπ αρτ, του Ρόι Λίχτενσταϊν στη δημοπρασία του οίκου Sotheby’s, στη Νέα Υόρκη.

Η δημοπρασία έγινε αποκλειστικά με έργα της ποπ και της σύγχρονης τέχνης.

Το έργο δημιουργήθηκε το 1964 και παρουσιάζει ένα κοντινό πορτρέτο μίας ξανθιάς γυναίκας. Εντάσσεται σε μία σειρά παρόμοιων έργων του Λίχτενσταϊν που θεωρούνται από τα σημαντικότερα δείγματα της «ποπ-αρτ» και της μεταπολεμικής τέχνης στις Η.Π.Α..

«Το “Κοιμισμένο Κορίτσι” είναι ένα από τα μεγάλα αριστουργήματα του 20ού αιώνα και συγκαταλέγεται στις μεγάλες εικονικές αναπαραστάσεις γυναικών που έγιναν από τον Πάμπλο Πικάσο, τον Κονσταντίν Μπρανκούζι και τον Αμεντέο Μοντιλιάνι, μεταξύ άλλων πρωτοπόρων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομπάιας Μέγιερ, επικεφαλής του τομέα Παγκόσμιας Μοντέρνας Τέχνης.

 

email
Πηγή άρθρου: zougla.gr