Ευχές από την ομάδα του ΚefaloniaToday σε μαθητές,δασκάλους,καθηγητές

Ευχές από την ομάδα του ΚefaloniaToday σε μαθητές,δασκάλους,καθηγητές

Ευχές από την ομάδα του ΚefaloniaToday σε μαθητές,δασκάλους,καθηγητές.

Άλλο ένα καλοκαίρι έφθασε στο τέλος του και μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά.

Ξεκινά με πολλές οικονομικές δυσκολίες για τη χώρα μας, που φέρνει προβλήματα στην παιδεία, στο μαθητή, στον εκπαιδευτικό, στο γονιό, στον εργαζόμενο.

Ξεκινά για ένα ταξίδι στη γνώση, με την ελπίδα να φτιάξει ένα ανοιχτό παράθυρο στα όνειρα των παιδιών.

To σχολείο οφείλει να ενεργοποιήσει στο παιδί δυνάμεις και ικανότητες, να ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία και στη ζωή, εφόσον αποτελεί απείκασμα της κοινωνικής ζωής, αλλά και εφόσον η παιδεία οφείλει να προετοιμάσει το παιδί έτσι ώστε να προσπαθεί αργότερα στη ζωή του να μορφώνει τον εαυτό του ολοένα και καλύτερα και με την προσπάθειά του αυτή να υπηρετεί και να υψώνει και το σύνολο όπου ζει.

Ένα σχολείο που θα είναι ανοικτό στην νεοελληνική πραγματικότητα, η οποία περιλαμβάνει το φυσικό περιβάλλον, τον πολιτισμό, την κοινωνία και το παιδί. Με αυτά πρέπει να  εμπλουτιστούν η διδασκαλία, τα διδακτικά βιβλία και εν γένει η σχολική ζωή.

Αλέξανδρος Δελμούζος

Ευχόμαστε η νέα σχολική χρονιά να είναι για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες ένα βήμα για την εκπλήρωση των στόχων και των προσδοκιών τους.

Σ’ όλους τους δασκάλους και καθηγητές ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά, καλή δύναμη στο δύσκολο και δημιουργικό έργο τους, καλούς αγώνες σε μια δύσκολή περίοδο για όλους τους εργαζόμενους.

email
Πηγή άρθρου: KefaloniaToday Team