Ευχές για το Πάσχα με συνεχή ανανέωση

«Ανεξάρτητοι Έλληνες»

«Ανεξάρτητοι Έλληνες»

Ο Πρόεδρος και η  Συντονιστική Επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ, Σας εύχονται Καλή Ανάσταση, υγεία, ευημερία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Η θετική σκέψη και η αισιοδοξία ας είναι τα εφόδιά μας στο διαρκή αγώνα μας για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για την Πατρίδα και τον τόπο μας.

Ας είναι αυτή η ιδιαίτερη εορτή αφορμή ενότητας, ομοψυχίας και αγωνιστικότητας έτσι ώστε να αντισταθούμε σε κάθε είδος υποταγής, ανοίγοντας το δρόμο για το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα νησιά  μας.

Το φως του Κυρίου να αγιάζει, να φωτίζει, να ενισχύει το νου και να θερμαίνει την καρδιά των κυβερνώντων!!!

Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ  ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ να αποτελέσει πηγή ελπίδας και μήνυμα ότι πρέπει να αντισταθούμε σε αυτούς που θέλουν να μας ξεπουλήσουν για 30 αργύρια.

Θέλουμε επίσης να συγχαρούμε για την εκλογή τους, την Αποστολάτου Τραυλού Παναγιώτα και τον Σταύρο Λυκούδη για την εκλογή τους στο Εθνικό Συμβούλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τους ευχόμαστε να είναι πάντα άξιοι και μαχητές για το καλό του τόπου μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ – ΙΘΑΚΗΣ

Σωτήριος Σάρλος του Διονυσίου

Σωτήριος Σάρλος του Διονυσίου

“Χριστός ανέστη εκ νεκρών θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος.”

Τη μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας,την Ανάσταση του Θεανθρώπου Χριστού, γιορτάζουμε όλοι οι ορθόδοξοι Χριστιανοί .Μια γιορτή που βρίσκει την Πατρίδα μας να περνά δύσκολες στιγμές και την κάθε Ελληνίδα και τον κάθε Έλληνα να υπομένει στοϊκά τον δικό του Σταυρό ,το δικό του Γολγοθά.

Δεν θα αφήσουμε όμως να μας κυριεύσει ο φόβος,η θλίψη και η απελπισία γιατί,τo μήνυμα της Αναστάσεως θα είναι πάντοτε για μας μήνυμα Αγάπης, Ελπίδας και Χαράς.

Ας ακολουθήσουμε λοιπόν τα Βήματα του και ας δώσουμε απλόχερα την αγάπη μας και την βοήθεια μας σε αυτούς που την χρειάζονται.Τότε μόνο θα φωτιστεί η καρδιά μας, τότε μόνο θα ζήσουμε και εμείς την δική μας Ανάσταση.

Είθε το Ανέσπερο Φως της Αναστάσεως να φωτίσει όλους μας ανεξαιρέτως ώστε να έλθει σύντομα η στιγμή που θα αναφωνήσουμε το… ”Ανέστη η Ελλάς”

Τέλος στις συμπολίτισσες μας και στους συμπολίτες μας στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη,αλλά και σε όλο τον απανταχού Ελληνισμό ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας ”ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ” με ατομική και οικογενειακή υγεία και ευτυχία!

Σωτήριος Διον.Σάρλος

Πρόεδρος Περ/κού.Συμβουλίου ΣΕΕ

Περ/κής Ενότητας Κεφαλληνίας & Ιθάκης

«Κοινωνική Συμφωνία»

«Κοινωνική Συμφωνία»

«Η φετινή Πρωτομαγιά πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία συγκρότησης ενός κοινωνικού μετώπου για την ανατροπή της σκληρής λιτότητας που επέβαλαν οι δανειστές και εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση.

Όλοι οι εργαζόμενοι βιώνουν ένα εργασιακό μεσαίωνα. Πάνω από 1.600.000 άνεργοι έχουν χάσει κάθε ελπίδα για μια θέση εργασίας. Η ανασφάλιστη και μαύρη εργασία έχει γίνει πια κανόνας.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι βιώνουν το φόβο για την άμεση απόλυση.

Η νέα γενιά μεταναστεύει και η Ελλάδα στερείται το επιστημονικό της δυναμικό.

Το χτύπημα κάθε κοινωνικής κατάκτησης, η κατάργηση του Ευρωπαϊκού κεκτημένου και η περιφρόνηση των διεθνών συμβάσεων που προστατεύουν τα δικαιώματα των εργαζομένων συνθέτουν την εικόνα αυτής της Πρωτομαγιάς.

Η «Κοινωνική Συμφωνία» δεν έπαψε να καταγγέλλει την καταστροφική κυβερνητική πολιτική που βαθαίνει την ύφεση, αποδιαρθρώνει κάθε παραγωγικό ιστό, καταστρέφει την μικρομεσαία επιχείρηση και οδηγεί την κοινωνία σε απόγνωση.

Οι εργαζόμενοι των χωρών του Νότου, σε συνεργασία με τους εργαζομένους του Βορρά, οφείλουν να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας και να συντονίσουν τους κοινωνικούς αγώνες για να ανατρέψουν την απάνθρωπη πολιτική η οποία δεν έχει σχέση με τις ανάγκες των λαών αλλά των αγορών και των κερδοσκόπων που λεηλατούν τον παραγωγικό πλούτο».

Δελτίο Τύπου Κοινωνικής Συμφωνίας

Θ.Μιχαλάτος

Θ.Μιχαλάτος

Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες,

Για ακόμα μια χρονιά έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Γολγοθά μας.

Οφείλουμε όμως στα παιδιά μας αλλά και στους εαυτούς μας να δείξουμε υπομονή και να συνεχίσουμε την προσπάθεια προκειμένου να ανταπεξέλθουμε και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της εποχής μας.

Ας αντλήσουμε θάρρος, δύναμη και αισιοδοξία από τη Σταύρωση και Ανάσταση του Θεανθρώπου μας.

Είμαι σίγουρος ότι αν πιστέψουμε πραγματικά, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Είμαι σίγουρος ότι βοηθώντας ο ένας τον άλλο, μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Σας εύχομαι να περάσετε ξένοιαστα αυτές τις ημέρες μαζί με τις οικογένειες σας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Παύλος Παπαδάτος

Παύλος Παπαδάτος

Ως γνωστό, τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε κόκκινα γιατί συμβολίζουν το αίμα του Χριστού που θυσιάστηκε για εμάς.

Εύχομαι οι δικές μας θυσίες με τη δική Του βοήθεια να μην πάνε χαμένες!

Καλή Ανάσταση. Καλό Πάσχα.

Παύλος Παπαδάτος

 

Μια αφίσα με ευχές από τον Κ.Ευαγγελάτο

Κ.Ευαγγελάτος

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ

Αλέξανδρος Παρίσης

Αλέξανδρος Παρίσης

Οι Άγιες ημέρες του Πάσχα, περισσότερο συμβολικές από κάθε άλλη γιορτή της Ορθοδοξίας, ας γεμίσουν τις καρδιές όλων μας με ελπίδα και αισιοδοξία, εφόδια απαραίτητα για να αντιμετωπίσουμε με δύναμη και να διαχειριστούμε με αξιοπρέπεια τις σκληρές προκλήσεις της σημερινής πραγματικότητας.

Στις δύσκολες μέρες που ζούμε, η κοινωνία μάς έχει ανάγκη όλους, περισσότερο από ποτέ. Παραδειγματιζόμαστε από την αστείρευτη, ανιδιοτελή και αληθινή αγάπη του Χριστού προς τον άνθρωπο, σκύβουμε με ενδιαφέρον προς εκείνους που μας χρειάζονται και ανταποκρινόμαστε στο ολοένα και πιο επιτακτικό κάλεσμα για συνοχή, αλληλεγγύη και ανθρωπιά.

Θέλω ειλικρινά να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου, σε όλους τους Κεφαλλονίτες που ζουν στο νησί μας, σε αυτούς της διασποράς αλλά και στους ναυτικούς μας που διασχίζουν τους ωκεανούς:

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!

Μια κάρτα από τον Σύλλογο Δρομέων Κεφαλονιάς

Καλό ΠάσχαΕυχετήρια Κάρτα από την ΚΕΔΗΚ

Καρτα Πασχαλινή 2013

Μήνυμα ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΡΗ

Σωτήρης Κουρής

Σωτήρης Κουρής

Εν τω μέσω της εβδομάδας των παθών του Κυρίου μας αλλά και των αναστάσιμων ημερών που ακολουθούν, είναι σημαντικό να προσεγγίσουμε όλοι από ψυχής και επί του πρακτέου την ουσία και το νόημα των ημερών. Η Ανάσταση δεν είναι μόνο η επαναφορά στη ζωή μετά το θάνατο, συμβαίνει πριν από όλα όταν  ζούμε και για όσο ζούμε και ζούμε πραγματικά, μόνο όταν αντιλαμβανόμαστε και εφαρμόζουμε την αλήθεια της. Εκπορεύεται από μέσα μας και διαχέεται ευεργετικά στους συνανθρώπους μας και την κοινωνία μας.

Η απόδειξη της Ανάστασης είναι η προσφορά, στον εαυτό μας στους συνανθρώπους μας, είναι η ένδυση του αλτρουισμού, της αλληλεγγύης, του άδολου ενδιαφέροντος και της αγάπης και η απόταξη των αρνητικών συναισθημάτων. Είναι η αναγέννησή μας και η ευεργετική επίδρασή της, στον κόσμο μας.  Συμβαίνει κάθε στιγμή, σε κάθε μας πράξη,  χωρίς χρόνο ή τόπο, όποτε η καρδία και το πνεύμα, μας καθοδηγούν σε εκείνα τα έργα, μικρά και απλά, δεν έχει σημασία, που μας φωτίζουν, μας αναγεννούν και προσθέτουν στην ανθρωπιά μας.

Στους δύσκολους και ταραγμένους καιρούς που διανύουμε, με την πλειοψηφία των συμπολιτών μας να βιώνει την εξαθλίωση, το μήνυμα της Σταύρωσης και Ανάστασης του Κυρίου παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Είναι κάλεσμα ανάτασης που οφείλει, να  μπολιάσει τις σκέψεις μας προκειμένου να υπερβούμε τους προσωπικούς μας φραγμούς και φόβους  και να συμπορευτούμε, ο ένας πλάι στον άλλο στον αγώνα για μία κοινωνία ελευθερίας, αξιοπρέπειας, δικαιοσύνης, ισονομίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής.

Ευχόμαστε, λοιπόν, Καλή Ανάσταση σε όλους μας. Πνευματική αλλά και πρακτική! Γιατί και ο Χριστός όταν Αναστήθηκε δεν απομονώθηκε, δεν σιώπησε ούτε κρύφθηκε μα έμεινε δίπλα μας στέλνοντας το μήνυμα και τους ανθρώπους του να αλλάξουν τον κόσμο…

email
Πηγή άρθρου: ΚefaloniaToday Team