“Έφυγε” η συγγραφέας Ρούλα Κακλαμανάκη

Ρούλα Κακλαμανάκη

Ρούλα Κακλαμανάκη

Απεβίωσε η συγγραφέας και πολιτικός Ρούλα Κακλαμανάκη, 77 ετών, χθες το απόγευμα, στο Νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

Η Ρούλα Κακλαμανάκη γεννήθηκε στονΠειραιά από Μονεμβασίτες γονείς. Σπούδασενομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Εργάστηκε ως δικαστικός υπάλληλος από το 1959 ως το 1967 και από το 1967 μέχρι το 1977 ως δικαστής. Την περίοδο 1978-1981 άσκησε τη δικηγορία. Από το 1981 ως το 1989 εξελέγη δύο φορές βουλευτής Α’ Αθηνών. Χρημάτισε υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων (1981-1986) και υφυπουργός Παιδείας (1988).

Έχει γράψει ποίησηπεζογραφία (δοκίμιο. αφήγημα, μυθιστόρημα), έχει μεταφράσει ξένους ποιητές και έχει αρθρογραφήσει σε ημερήσιες εφημερίδες της Αθήνας και σε περιοδικά. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Συγγραφέων.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο Δευτέρα στις 16.30 από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Συλληπητήρια

Βαθιά θλίψη για την απώλεια της Ρούλας Κακλαμανάκη εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.

Σε ανακοίνωση του χαρακτηρίζει την εκλιπούσα, θαρραλέα και αξιοπρεπή, υπερασπιζόμενη τις αξίες της Δημοκρατίας και σκεπτόμενο άνθρωπο με πλούσια συγγραφική δράση.

«Τα τελευταία χρόνια ανάλωσε τις δυνάμεις της για τη διεκδίκηση της ασφάλισης των συγγραφέων, ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο έως σήμερα», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ.

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωση του εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά της Ρούλας Κακλαμανάκη, για την οποία αναφέρει ότι υπήρξε μια μεγάλη κυρία, μία αγωνίστρια της Δημοκρατίας, μία εξαίρετη νομικός, μια ακέραιη πολιτικός.

«Πάνω από όλα, όμως, ήταν ένας πνευματικός άνθρωπος από αυτούς που τόσο έχουμε ανάγκη στις δύσκολες αυτές μέρες», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Τη θλίψη του για την απώλεια της Ρούλας Κακλαμανάκη, εκφράζει με δήλωση του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ χαρακτηρίζει την εκλιπούσα, καλή φίλη και συνάδελφο νομικό και αναφερόμενος στο πρόσωπο της μιλά για «άνθρωπο με ήθος, έντιμη πολιτικός, που υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση την πολιτική, την επιστήμη, την ποίηση και τα γράμματα».

Πηγή άρθρου: inews.gr