Έφοδος της Χ.Α. σε νοσοκομείο – Καθαιρέθηκε η διοικήτρια

Παναρκαδικό  Νοσοκομείο Τρίπολης

Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης

Καθαιρέθηκε, με απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζου, η διοικήτρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης,Ελένη Σιουρούνη, καθώς επέτρεψε την έφοδο μελών της Χρυσής Αυγής οι οποίοι έκαναν έλεγχο στην καταγωγή των εργαζόμενων αποκλειστικών νοσοκόμων.

Η κ. Σιουρούνη, ωστόσο, δεν έμεινε εκεί, καθώς φαίνεται να παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου με τη Χρυσή Αυγή όπου συζητήθηκε η στενή συνεργασία των δύο πλευρών.

Μάλιστα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας σε ανακοίνωσή του αφήνει αιχμές για τη συμπεριφορά της κ. Σιουρούνη:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι, όπως φαίνεται από τα πρόσφατα γεγονότα, η διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου δεν ανταποκρίνεται στο θεσμικό της ρόλο. Η κοινή συνέντευξη τύπου της κ. Σιουρούνη με τοπικό εκπρόσωπο κόμματος εγείρει ερωτηματικά, όχι βεβαίως για το γεγονός καθ’ αυτό (της κοινής συνέντευξης), όσο για το αντικείμενο της ‘συνεργασίας’ των δύο πλευρών.

Είναι αυτονόητο ότι το θέμα των αποκλειστικών νοσοκόμων πρέπει να αντιμετωπιστεί από την πολιτεία, ιδία δε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Με τρόπο όμως θεσμικό και νομικά αποδεκτό.

Παρακολουθώντας την εν λόγω συνέντευξη, αυτό που αντιλαμβάνεται ο μέσος και ψύχραιμος πολίτης, είναι μια ομολογία αποτυχίας της παρούσας διοίκησης του Νοσοκομείου. Η οποία ψάχνει εξωθεσμικούς “βοηθούς” εκπλήρωσης των καθηκόντων της και επιβραβεύει δημόσια την αυτοδικία, σε μια περίοδο, κατά την οποία ο δημόσιος λόγος, εκφερόμενος από τους δημόσιους αξιωματούχους, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός».

Την Τετάρτη 30 με 35 μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν εισβάλλει τα ξημερώματα  στο νοσοκομείο ζητώντας από τις αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες να τους επιδείξουν τα χαρτιά παραμονής τους στη χώρα, αλλά και τις άδειες άσκησης επαγγέλματος.

Μάλιστα, οι χρυσαυγίτες κατάφεραν να εκδιώξουν από το νοσοκομείο τέσσερα άτομα που αρνήθηκαν να δείξουν τα χαρτιά τους.

Επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων και των ασθενών του πολυϊατρείου των Γιατρών του Κόσμου στο Πέραμα από μέλη της Χρυσής Αυγής καταγγέλλει ο Νικήτας Κανάκης

email
Πηγή άρθρου: nooz.gr