Έφτασε η ώρα για spring cleaning

Έφτασε η ώρα για spring cleaning!

Έφτασε η ώρα για spring cleaning!(Πηγή φώτο:sahomeowner.co.za)

Έφτασε η στιγμή που πρέπει να αρχίσουμε να οργανωνόμαστε και να προετοιμάσουμε το σπίτι μας για τις ανοιξιάτικες μέρες που έχουν ήδη ξεκινήσει.

Ανοίξτε το σπίτι σας, αφήστε το να αναπνεύσει και να φρεσκαριστεί μέσα από ένα καλό ανοιξιάτικο καθάρισμα.

Μια ετήσια ρουτίνα που οι περισσότερες από εμάς όσο και να μας κουράζει την απολαμβάνουμε παράλληλα, γιατί είναι μια ευκαιρία να ανανεωθούμε και εμείς μαζί με τους χώρους μας.

Από πού να ξεκινήσω;
Το ξεκαθάρισμα ή ξεσκαρτάρισμα των πραγμάτων σας είναι το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε. Έτσι θα φύγουν από το σπίτι πράγματα που δεν χρειάζεστε πια, κάποια θα πάνε για ανακύκλωση, κάποια θα πάνε για δωρεές, κάποια θα πάνε σε κουτιά στην αποθήκη και κάποια στα σκουπίδια. Τώρα μπορεί να ξεκινήσει το καθάρισμα.

Επιχείρηση καθάρισμα
Τα μέσα έξω και τα πάνω κάτω. Κάπως έτσι θα το περιέγραφα το spring cleaning, αφού οι ντουλάπες πρέπει να ανοίξουν, τα πράγματα να βγουν έξω για να τις καθαρίσετε καλά με ζεστό νερό και σαπούνι, να ρίξετε μερικά φακελάκια λεβάντας και να ξαναοργανώσετε τα ρούχα και τα πράγματα σας.

Τώρα είναι η ώρα για να κρύψετε τα βαριά ρούχα και τα μάλλινα σας. Το ίδιο θα κάνετε και στα ντουλάπια της κουζίνας και του μπάνιου. Μετά τις ντουλάπες έχουν σειρά τα πράγματα που έχετε ψηλά. Και αυτά πρέπει να κατέβουν να ξεσκονιστούν και να καθαριστούν οι επιφάνειες όπου ακουμπούσαν.

Μην ξεχάσετε να κάνετε και τα φωτιστικά σας, θα εντυπωσιαστείτε από την σκόνη που θα βρείτε εκεί μιας και δεν τα κάνουμε συχνά. Εάν έχετε κρυστάλλινα κάντε τις επιφάνειες τους με ζεστό νερό και ξύδι για να γυαλίσουν. Τέλος τα κουρτινόξυλα είναι ακόμα μια εστία σκόνης. Οπότε καλό ξεσκόνισμα από πάνω προς τα κάτω για να μην κάνετε διπλές δουλειές.

Σημασία στην λεπτομέρεια

  • Ξεσκονίστε τις πόρτες, μικρές εσοχές, πόμολα, διακόπτες
  • κατεβάστε και πλύνετε τις κουρτίνες, καθαρίστε τα στόρια και τα τζάμια με μια φανέλα,
  • εάν έχετε τζάκι και δεν σκοπεύετε να το ξανανάψατε καθαρίστε το καλά και βάλτε μέσα όμορφα κεριά.
  • Βγάλτε και πλύνετε τα μαξιλάρια από τον καναπέ σας εάν πλένονται.
  • Γυρίστε το στρώμα του κρεβατιού σας από την άλλη μεριά και αν μπορείτε βγάλτε το για λίγες ώρες να το δει ο ήλιος και να σκοτώσει τα ακάρεα ή εναλλακτικά καθαρίστε το με ατμοκαθαριστή ή ψεκάστε το με ένα βιολογικό καθαριστικό για ακάρεα.
  • Μη ξεχάσετε τα παιχνίδια των παιδιών. Όσα πλένονται βάλτε τα στο πλυντήριο και τα υπόλοιπα καθαρίστε τα με αντιμικροβιακά πανάκια.
  • Στείλτε τα χαλιά για καθάρισμα και φύλαξη ή καθαρίστε τα μόνες σας με σόδα.
  • Καθαρίστε τα παραθυρόφυλλα και το μπαλκόνι σας.
Πηγή άρθρου: jenny.gr