«Έγραφε» για 4 χρόνια αναρρωτικές στην κόρη της

EOΠΠΥ

EOΠΠΥ

Στο φως της δημοσιότητας ήρθε άλλο ένα σκάνδαλο με τις χιλιάδες μέρες αναρρωτικών που δινόταν αφειδώς τα τελευταία χρόνια από το ΙΚΑ Ηρακλείου, σε ασφαλισμένους που εργαζόνταν κανονικά και πληρωνόταν από τη δουλειά τους, ενώ παράλληλα έκλεβαν επιδόματα ασθενείας από το ασφαλιστικό ίδρυμα.

Τα έγγραφα ντοκουμέντα που έχει στη διάθεσή του το CL και μέρος των οποίων δημοσιεύουμε σήμερα αποδεικνύουν πως το παραμάγαζο που είχε στηθεί στον τοπικό ΕΟΠΠΥ είχε πλοκάμια παντού: γιατροί θεράποντες, που χορηγούσαν αναρρωτικές άδειες,ασφαλισμένοι που παρανόμως τις ελάμβαναν αλλά και στελέχη του ΕΟΠΠΥ που μετείχαν με συγκεκριμένα καθήκοντα στη σύνθεση των Υγειονομικών Επιτροπών και που όπως αποδεικνύεται με τα στοιχεία που δημοσιεύουμε έπαιρναν και εκείνοι μέρος στο ΄΄πάρτυ΄΄ με τις αναρρωτικές.

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή μιας υπαλλήλου του ΕΟΠΠΥ που την επίμαχη χρονικά περίοδο, 2008- 2012, ήταν γραμματέας σε Υγειονομική Επιτροπή και που το ίδιο διάστημα η κόρη της, αν και εργαζόταν κανονικά στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος γραφείου, απολάμβανε και επιδόματα ασθενείας, έχοντας εισπράξει χιλιάδες ευρώ!

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη, κόρη της υπαλλήλου, που της ενέκρινε τις αναρρωτικές άδειες, για περίπου 4 χρόνια, κατά διάστηματα,όπως αποδεικνύουν τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεση μας και δημοσιεύουμε σήμερα, εργαζόταν κανονικά στη δουλειά της και παράλληλα με υπογραφή της μητέρας της έπαιρνε χρήματα τον Ασφαλιστικό Οργανισμό!

Την έγκριση των επαναλαμβανόμενων αναρρωτικών αδειών, υπέγραφαν και πάλι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με τις αναρρωτικές άδειες γιατροί του ΙΚΑ, αλλά κι ένας ακόμα γνωστός συνδικαλιστής γιατρός του ΕΟΠΠΥ στην Κρήτη. Τυχαίο;

Την ίδια ώρα που το σκάνδαλο το οποίο προκάλεσε πανελλήνιο σάλο υποτίθεται πως διερευνάται, οι δύο γιατροί πρωταγωνιστές επέστρεψαν στην υπηρεσία τους μετά Βαϊων και Κλάδων. Η ατιμωρησία και οι δήθεν γραφειοκρατικές διαδικασίες προκαλούν όχι μόνο το περί δικαίου αίσθημα,αλλά και τους γιατρούς και υγειονομικούς υπαλλήλους που καθημερινά δίνουν διαπιστευτήρια εντιμότητας.

Και δεν είναι το μόνο που προκαλεί: σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive η συγκεκριμμένη υπάλληλος που γνωμοδοτούσε για την κόρη της παίρνοντας επιδόματα από το Δημόσιο, συμμετείχε στην…επιτροπή που ορίστηκε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, προκειμένου να διελευκάνει την υπόθεση με τις αναρρωτικές και να καταγράψει μια μία όλες τις πτυχές της υπόθεσης ώστε να παραδώσει το πόρισμα της στη Διοίκηση του ΕΟΠΠΥ για τυχόν πειθαρχική δίωξη των εμπεκόμενων! Πώς άραγε η διεύθυνση του ΕΟΠΠΥ  τοποθέτησε άτομο που ενέχεται άμεσα στην υπόθεση να ελέγξει και να καταλογίσει ευθύνες για τη σκαστή παρανομία; Κι έστειλε τα στοιχεία και για την κόρη της; Το ΙΚΑ έχει υπόψιν του την περίπτωση αυτή; θα μπορούσε άραγε να είχε εντοπίσει τα ΄΄τρωκτικά΄΄ αφού διαθέτει μηχανογραφικό σύστημα; Είχε γίνει εντοπισμός και…κουκουλώθηκε; Προκύπτουν ευθύνες και για ποιούς στο αρμόδιο ΙΚΑ;

email
Πηγή άρθρου: cretalive.gr