Εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων επιμόρφωσης εκπαιδευόμενων από την Σχολή Γονέων

Σχολές Γονέων

Σχολές Γονέων

Την Κυριακή 30/03/2014 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από τη Σχολή Γονέων Νομού Κεφαλληνίας & Ιθάκης, εκδήλωση απονομής βεβαιώσεων επιμόρφωσης εκπαιδευόμενων, στο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Αργοστολίου «Ο Κέφαλος»

Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τα πιστοποιητικά επιμόρφωσης στους εκπαιδευόμενους που παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν τα επιμορφωτικά προγράμματα των Σχολών Γονέων του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (Ι.ΝΕ. ΔΙ.ΒΙ.Μ.) της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης, κατά την περίοδο Απριλίου –Ιουλίου 2013.

Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν οι συμμετέχοντες τα ακόλουθα τμήματα :

1. Ανάπτυξη στη Τρίτη Ηλικία, συμμετέχοντες 19 άτομα, χώρος υλοποίησης Γηροκομείο Αργοστολίου. Εκπαιδευτής : Μιμίκος Στέλιος

2. Ψυχολογική Υποστήριξη και Αγωγή Υγείας Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων, συμμετέχοντες 22 άτομα, χώρος υλοποίησης Γηροκομείο Αργοστολίου. Εκπαιδευτής : Μιμίκος Στέλιος

3. Συνεργασία Εκπαιδευτικών – Οικογένειας, συμμετέχοντες 18 άτομα, χώρος υλοποίησης Θεατρικό Εργαστήριο Σάμης. Εκπαιδευτής : Μιμίκος Στέλιος

4. Συνεργασία Εκπαιδευτικών – Οικογένειας, συμμετέχοντες 14 άτομα, χώρος υλοποίησης 3ο Δημοτικό Σχολείο Αργοστολίου. Εκπαιδεύτρια : Βαλλινάτου Χριστίνα

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιδήμαρχος κύριος Κεκάτος Ευάγγελος, η προϊσταμένη κα Κονιδάρη Ελένη καθώς και εργαζόμενοι του Κέντρου Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ), ο διευθυντής του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αργοστολίου κύριος Πυλαρινός Διονύσης, μέλοι των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων των Σχολείων της Κεφαλονιάς καθώς και πλήθος κόσμου. Η εκδήλωση συντονίστηκε από την Υπεύθυνη Εκπαίδευσης των Σχολών Γονέων κα Κατάκαλου Έλενα.

Σκοπός των προγραμμάτων των Σχολών Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο ρόλο τους όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες, η στήριξη των ατόμων που βρίσκονται στην Τρίτη ηλικία καθώς και των γονέων παιδιών που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. Το έργο θα προσφέρει στους γονείς και στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό.

Το έργο εντάσσεται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση) του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Σχολές Γονέων ΑΠ7, ΑΠ8 και ΑΠ9» και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

Πληροφορίες για τα τρέχοντα προγράμματα των Σχολών Γονέων μπορείτε να βρείτε επικοινωνώντας με την υπεύθυνη εκπαίδευσης κα Κατάκαλου Έλενα στο τηλέφωνο 6978406258 ή στο e-mail: sxoligoneonkefaloniasithakis [at] yahoo [dot] gr.

email