Έκλεισε η Αχαϊκη Τράπεζα

Αχαϊκη Τράπεζα

Αχαϊκη Τράπεζα υποκατάστημα,Αργοστολίου

Στην ανάκληση των αδειών 3 συνεταιριστικών τραπεζών προχώρησε σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Αχαϊκής, της Λαμίας και της Λέσβου – Λήμνου.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδας, «η υπαγωγή των συνεταιριστικών τραπεζών στα μέτρα εξυγίανσης που προβλέπει ο ν. 3601/2007, όπως τροποποιήθηκε από τον νόμο 4021/2011, κρίθηκε αναγκαία, αφού μετά τις παρατεταμένες προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση των αδυναμιών τους, δεν κατέστη δυνατή η λήψη μέτρων που θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν τη βιωσιμότητά τους».

Από εδώ και πέρα, μένει η ειδική εκκαθάριση των αδειών των τραπεζών, με τους κ.κ. Ιωάννη Γιαννίκο, Δημήτριο Πετράκογλου και Μιχαήλ Ανδριώτη να έχουν οριστεί ως εκκαθαριστές.

Σύμφωνα με το άρθρο 63Δ του ν. 3601/2007, «θα διενεργηθεί άμεσα η προβλεπόμενη σε αυτό διαδικασία για την εύρεση αναδόχου των καταθέσεων και τη μεταφορά τους σε άλλη τράπεζα». Πάντως, ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον εμπορικές τράπεζες με παρουσία στις συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές.

Η είδηση του «λουκέτου» στις εν λόγω τράπεζες προκάλεσε αναστάτωση, καθώς δεκάδες συναλλασσόμενοι και ιδιαίτερα καταθέτες έσπευσαν για να σηκώσουν χρήματα, την ίδια στιγμή που επικρατεί προβληματισμός σε υπευθύνους οργανισμών και φορέων, οι οποίοι έχουν καταθέσει μεγάλα χρηματικά ποσά στην τράπεζα.

Πηγή άρθρου: attikipress.gr