Έκρηξη παγιδευμένου ΙΧ μπροστά στην ΤτΕ

Εκρηξη παγιδευμένου ΙΧ

Εκρηξη παγιδευμένου ΙΧ

Ισχυρή έκρηξη σε κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο είχε παγιδευτεί με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών, σημειώθηκε λίγο πριν τις έξι το πρωί, δίπλα σε κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος επι της οδού Αμερικής 4, στο τμήμα μεταξύ Σταδίου και Πανεπιστημίου, στο οποίο βρίσκονται και τα γραφεία του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην Αθήνα. Η περιοχή είχε αποκλειστεί πριν την έκρηξη απο ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα κι έτσι υπήρξαν σοβαρές υλικές ζημιές και όχι τραυματισμοί.

“Οι τρομοκράτες δεν θα πετύχουν τον στόχο τους” δήλωσε στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” του Σκάι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στις 05:10 άγνωστος τηλεφώνησε στα γραφεία της ιστοσελίδας Zougla.gr και δήλωσε ότι ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με 75 κιλά εκρηκτικών επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά, επι της οδού Αμερικής 4. Πέντε λεπτά αργότερα, άγνωστος τηλεφώνησε και στα γραφεία της Εφημερίδας των Συντακτών και δήλωσε ακριβώς τα ίδια.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, η περιοχή αποκλείστηκε, η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη και όπως αναφέρουν οι πρώτες μαρτυρίες, η έκρηξη, που σημειώθηκε στις 06:01, ακούστηκε σε πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας. Το αυτοκίνητο, ένα κλεμμένο ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας NISSAN SUNNY, κατεστράφη σχεδόν ολοσχερώς.

Επί τόπου βρίσκονται αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κλιμάκια της Εγκληματολογικής και πυροτεχνουργοί. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άτομο πάρκαρε το αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε τρέχοντας, ενώ λίγα λεπτά μετά έγιναν τα τηλεφωνήματα. Σημειώνεται ότι, στο σημείο που άφησαν το αυτοκίνητο απαγορεύεται αυστηρά η στάθμευση ΙΧ και η περιοχή θεωρείται από τις πλέον φυλασσόμενες, λόγω των οργανισμών και των επιχειρήσεων που βρίσκονται εκεί.

Η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών έχει διακοπεί στην Πανεπιστημίου και τους δρόμους γύρω απο το σημείο της έκρηξης.

email
Πηγή άρθρου: kathimerini.gr