Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Λασποβροχή

Λασποβροχή.

Έκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με το οποίο προβλέπει επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι και από τα δυτικά, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα κεντρικά και τα βόρεια.

Τα φαινόμενα θα επεκταθούν από το βράδυ στις βόρειες Κυκλάδες, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Επίσης προβλέπονται θυελλώδεις άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7, στα πελάγη 8 και πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 9 μποφόρ, που το μεσημέρι από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς τοπικά 8-10 μποφόρ.

Σταδιακή εξασθένισή τους αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα από τα δυτικά.

‘Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Από τη νύχτα και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 7 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Βελτίωση από τα βόρεια τη νύχτα.

‘Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 και στο ιόνιο 6 με 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στο Ιόνιο τοπικά σε 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στη Θεσσαλία και το βράδυ στην ανατολική Στερεά.

‘Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από τη νύχτα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοτέρα τμήματα, όπου τη νύχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

‘Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 7 τοπικά 8 μποφόρ. Τη νύχτα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 13 έως 21 και στη βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές αρχικά στα βόρεια και από το απόγευμα και στα νότια. Τη νύχτα θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

‘Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικά 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ οι βροχές θα ενταθούν και είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες.

‘Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και από τη νύχτα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: από 11 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση από τη νύχτα.

‘Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και από τη νύχτα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με τάση περαιτέρω ενίσχυσης.

Θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Παρασκευή 22-03-2013

Καιρός: στο βόρειο, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα άστατος κατά περιόδους νεφελώδης και με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στα βορειοανατολικά από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

‘Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 τοπικά 9 μποφόρ. Στο ανατολικό Αιγαίο αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 7 ως 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

email
Πηγή άρθρου: econews.gr