Έκτακτο Διάγγελμα Σαμαρά από το Μαξίμου

Αντώνης Σαμαράς

Αντώνης Σαμαράς

Δήλωση για την οικονομία θα κάνει στις 16:00 από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι για το πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων. Ο κ. Σαμαράς θα επισημάνει τον κίνδυνο σε περίπτωση που η χώρα βρεθεί εκτός προγράμματος σε σχέση και με τις χθεσινές εξελίξεις στην ΕΚΤ.

 Εν τω μεταξύ, με την αυριανή κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο κλειστό του Tae – Kwon – do, ολοκληρώνεται η τιτάνια προσπάθεια του πρωθυπουργού και των στελεχών του κόμματος να επικοινωνήσουν τα μηνύματα της συνέχισης της διαδρομής για έξοδο από την κρίση και για πλήρη και οριστική ευόδωση των θυσιών του ελληνικού λαού.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη για το βράδυ συνέντευξή του στο Mega. Η επίσημη ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου προβάλλει ότι ο κ. Σαμαράς πρέπει να μεταβεί στο λιμάνι του Πειραιά και στις εγκαταστάσεις που διαχειρίζεται η Cosco, προκειμένου να εγκαινιάσει το νέο προβλήτα ΙΙΙ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, σημειώνει πως: «Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς σήμερα στις 17:00 θα εγκαινιάσει στον Πειραιά το μεγάλο έργο της επέκτασης του Προβλήτα III, που καθιστά το λιμάνι από τα σημαντικότερα της Ευρώπης. Για το λόγο αυτό, η προγραμματισμένη την ίδια ώρα εγγραφή συνέντευξης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega δεν θα πραγματοποιηθεί».

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός σήμερα θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία για να αναδείξει το ρόλο και τη σημασία της μεγάλης επένδυσης της Cosco για την οικονομική ανάταξη του Πειραιά και για την προβολή του ως ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Μεσογείου αλλά και ευρύτερα για τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας.

Ομοίως τόσο σήμερα, όσο και αύριο από το βήμα της κεντρικής συγκέντρωσης του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει να συμπυκνώσει και να κωδικοποιήσει το δίλημμα των εκλογών. Σωστότερα θα προτάξει τρία βασικά μηνύματα, τρεις άξονες για την επόμενη ημέρα, πρώτα και κύρια για να συσπειρώσει τη δική του εκλογική βάση, μηδενίζοντας τις διαρροές και δεύτερον, για να προβάλλει θετικά το δικό του μήνυμα, το δικό του πρόγραμμα, στην μεσαία τάξη. Ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί σε όλους τους Έλληνες, πέρα και πάνω από κόμματα και παρατάξεις και ανεξαρτήτως τι είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές.

Ο τρίτος άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθεί στις επόμενες δύο ημέρες ο πρωθυπουργός είναι αυτός της απαραίτητης δόσης φόβου καθώς θα επισείει τους κινδύνους για τη χώρα από μια ενδεχόμενη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτους τους κινδύνους θα τους συγκεκριμενοποιήσει, αξιοποιώντας και την απόφαση του ELA για τη χορήγηση ρευστότητας στις τράπεζες για περίοδο 15 ημερών…

email
Πηγή άρθρου: protothema.gr