Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Δ. Κοντομηνάς

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Εληξε η διάσκεψη για την προφυλάκιση ή μη του επιχειρηματία κ. Δημήτρη Κοντομηνά. H διάσκεψη ξεκίνησε στις 12.30, με την παρουσία των δυο συνηγορων επι δύο ώρες, και τελικά αποφάσισε με ψήφους 2-1 να αφεθεί ελέυθερος με βαρύτατους περιοριστικούς όρους.

Οι συνήγοροι του κ. Κοντομηνά αντέκρουσαν το βασικό  επιχείρημα της εισαγγελέως κυρίας Πόπης Παπανδρέου, που θεωρεί τον Δ. Κοντομηνά ύποπτο φυγής τονίζοντας πως η προκαταρκτική εξέταση δεν είναι σημερινή, αλλά διεξάγεται από καιρό, και έτσι θα μπορούσε ο ίδιος να διοργανώσει τη διαφυγή αν είχε τέτοια πρόθεση. Εξάλλου στις 30 Δεκεμβρίου 2013 επέστρεψε από προσωπικό ταξίδι που είχε κάνει στις ΗΠΑ.

Η υπεράσπιση επικαλέστηκε και τη συνέπεια που έχει επιδείξει ο επιχειρηματίας απέναντι  στη δικαιοσύνη σε σχέση με ανοικτές υποθέσεις που είχε στο παρελθόν. Εξάλλου το γεγονός πως ο κ. Κοντομηνάς είναι επικεφαλής ενός προσωποπαγούς ομίλου που απασχολεί περίπου 1400 εργαζομένους χρησιμοποιήθηκε επίσης ως επιχείρημα από την υπεράσπιση. Ενισχύθηκε μάλιστα από το ότι η βάση των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων είναι στην Ελλάδα.

Βασικό επιχείρημα των συνηγόρων είναι ότι οι εξασφαλίσεις που παρέχει ο κ. Κοντομηνάς ανέρχονται, περίπου, στα 62.000.000 εκατομμύρια ευρώ ενώ σε αυτά προσθέτει τα 32.000.000 που του έχει εκδικάσει σχετική απόφαση δικαστηρίου ύστερα από σχετική αγωγή διαιτησίας που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας εναντίον του ΤΤ. Να υπενθυμίσουμε ότι η εισαγγελέας κυρία Παπανδρέου το συγκεκριμένο ποσό, στην πρότασή της προς το δικαστικό συμβούλιο θεωρεί αυτά τα χρήματα «προϊόν εγκλήματος».
Το ενδεχόμενο να μην κρατηθεί προσωρινά ο επιχειρηματίας ενδεχομένως να δώσει διέξοδο  -πάντα κατά τους συνηγόρους-  και στα προβλήματα που έχουν ανακύψει με το Ταχυδρομικό  Ταμιευτήριο ενώ σε αντίθετη περίπτωση -προφυλάκισης  του δηλαδή- θα επέλθει  κατάρρευση του ομίλου του. Οι κύριοι Ηλίας Αναγνωστόπουλος και Γρηγόρης Τσόλιας εστίασαν και στα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας, δηλαδή  τη χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, καθώς και την κήλη στο διάφραγμα, παθήσεις που σε συνδυασμό μπορούν να προκαλέσουν καρδιοαναπνευστικά προβλήματα. Θεωρείται άλλωστε διαρκής ο κίνδυνος καρδιακής ανακοπής , όπως σημειώνεται ο επιχειρήματα κοιμάται το βράδυ με οξυγόνο. Μάλιστα ο επιχειρηματίας προσκόμισε πιστοποιητικό από την κλινική Μayo για τα συγκεκριμένα προβλήματα υγείας
email