Έληξε η κατάληψη στη βίλα Αμαλία έπειτα από έφοδο των ΜΑΤ

Βίλλα Αμαλία

Βίλλα Αμαλία

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση της Αστυνομίας στη βίλα Αμαλία, η οποία το πρωί ανακατελήφθη από περίπου 40 άτομα. Δυνάμεις των ΕΚΑΜ και των ΜΑΤ έσπασαν την πόρτα του κτιρίου και εισέβαλαν στο χώρο οδηγώντας στην έξοδο τους καταληψίες.

Πραγματοποιήθηκαν προσαγωγές και οι 40 καταληψίες μεταφέρθηκαν σε κλούβα της Αστυνομίας.

Στην πλατεία Βικτωρίας, πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρτίας σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους καταληψίες της βίλας Αμαλία, αλλά δεν μπορούν να πλησιάσουν στο σημείο, λόγω του ότι οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή δεν επιτρέπουν την πρόσβαση.

Το χρονικό της επανακατάληψης

Οι καταληψίες έχουν εγκαταστήσει μεγάφωνα από τα οποία καλούν τον κόσμο στη συγκέντρωση.

Όλα άρχισαν σήμερα τα ξημερώματα όταν περίπου 80 άτομα με αντιασφυξιογόνες μάσκες έφτασαν στο κτήριο της οδού Αχαρνών και Χέιδεν και επιτέθηκαν στη διμοιρία που βρισκόταν από έξω για φύλαξη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ενώ οι μισοί συμπλέοκονταν με τους αστυνομικούς, οι υπόλοιποι κατάφεραν να ξανακαταλάβουν τη βίλα.

Κατά τις συμπλοκές έγινε και χρήση χημικών, ακόμα και εντός του οικήματος, ενώ έχει κλείσει η Αχαρνών, από το ύψος της Ιουλιανού μέχρι την Παρασίου.

Η ανακατάληψη της βίλας Αμαλία πραγματοποιήθηκε περίπου 20 ημέρες μετά την επέμβαση της αστυνομίας, κι ενώ το κτίριο βρισκόταν υπό την επιτήρηση αστυνομικών όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Εντός του κτιρίου είχαν βρεθεί περίπου 1.500 άδεια μπουκάλια, ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες μεγάλου μεγέθους, πτυσσόμενο γκλομπ, μαχαίρια, σφεντόνες, μεταλλικά σφαιρίδια και μικροποσότητες κάνναβης.

Η κατάληψη της βίλας Αμαλία με την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. πυροδότησε έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Το κείμενο που έγραψαν οι καταληψίες

Την ώρα που η ΕΛΑΣ επιχειρεί να εισβάλει μέσα στο κτήριο της βίλας Αμαλία οι καταληψίες ανήρτησαν ένα κείμενο που έγραψαν μέσα από το κτήριο, αναφέροντας ότι η «Villa Amalias βρίσκεται και πάλι στα χέρια του κόσμου της αντίστασης. Δίπλα στους εργάτες, τους ανέργους, τους αστέγους, ντόπιους και μετανάστες, τους αγωνιστές».

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο πιο κάτω.

«Σήμερα 9/1/2013 ανακαταλάβαμε τη Villa Amalias δίνοντας τέλος στο καθεστώς ανομίας στο οποίο βρισκόταν από τις 20/12/2012. Η Villa Amalias βρίσκεται και πάλι στα χέρια του κόσμου της αντίστασης. Δίπλα στους εργάτες, τους ανέργους, τους αστέγους, ντόπιους και μετανάστες, τους αγωνιστές.

Σταθερό ανάχωμα απέναντι σε ένα καθεστώς μόνιμης έκτακτης ανάγκης που στόχο του έχει να επιβάλλει το σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Στον καιρό του μνημονιακού κανιβαλισμού με συνέπεια-συνέχεια και πείσμα παίρνουμε πίσω αυτά που μας ανήκουν.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ

Αλληλεγγύη στον 98FM, στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ και σε όλες τις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους

ΠΟΡΕΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 12/1/2013, 12:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

VILLA AMALIAS».

email
Πηγή άρθρου: newpost.gr