Ελληνικές ταινίες με υπότιτλους για ΑμεΑ στην ΕΡΤ το Πάσχα

ΕΡΤ

ΕΡΤ(Πηγή φωτογραφίας:gossip-tv.gr)

Μια ακόμα καινοτόμο υπηρεσία για ΑμεΑ, προσφέρει τις ημέρες του Πάσχα η ΕΡΤ.

Για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση, αγαπημένες ταινίες της Φίνος Φιλμς θα προβληθούν στην ψηφιακή μετάδοση της ΕΤ1 με υποτίτλους, για άτομα με προβλήματα ακοής, από το Μ. Σαββάτο μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα στις 19.00.

Συγκεκριμένα, το Μ. Σάββατο στις 19:00 θα προβληθεί η ελληνική ταινία «ΜΑΝΤΑΛΕΝΑ», σε σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου, με τους Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Παντελή Ζερβό, Δέσπω Διαμαντίδου, Σμάρω Στεφανίδου, Καίτη Λαμπροπούλου, Λαυρέντη Διανέλλο κ.α.

Ο καπετάν – Κοσμάς Χαρίδημος μαζί με την κόρη του Μανταλένα, κάνουν μεταφορές από το Ασπρονήσι στο απέναντι νησί, έχουν όμως να συναγωνιστούν το καΐκι του Γεωργάρα και του γιου του Λάμπη.

Μετά τον θάνατο του πατέρα της, η Μανταλένα βρίσκεται σε δύσκολη θέση καθώς έχει να θρέψει τα έξι αδέλφια της.

Αποφασίζει να δουλέψει μόνη της το καΐκι, αλλά κανένας δεν εμπιστεύεται μια καπετάνισσα. Ο παπά – Φώτης αποφασίζει να την βοηθήσει.

Την Κυριακή του Πάσχα θα προβληθεί η κωμωδία του Ντίνου Δημόπουλου «ΜΙΑ ΙΤΑΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ», με τους Αλέκο Αλεξανδράκη, Μάρω Κοντού, Κατερίνα Γιουλάκη, Γιάννη Βογιατζή, Γιώργο Γαβριηλίδη κ.α.

Ο Αντώνης έρχεται από την Ιταλία και παρουσιάζει στην πλούσια και αυταρχική αδερφή του Τούλα, τη μνηστή του ως Ιταλίδα, επειδή λόγω της ξενομανίας της δεν δέχεται Ελληνίδα για νύφη.

Το ζευγάρι όμως, σε συνεργασία με τον ταλαιπωρημένο σύζυγο της αυστηρής αδερφής, θα καταφέρει να της αλλάξει γνώμη.

Η μουσική κωμωδία «ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ» του Γιάννη Δαλιανίδη, με τους Μαίρη Χρονοπούλου, Νόρα Βαλσάμη, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδωνα Γεωργίτση, Γιάννη Βογιατζή, Βαγγέλη Σειληνό κ.α.

Ένας μανιώδης ραλίστας και γιος εργολάβου οικοδομών, ο Πέτρος, ο οποίος αδιαφορεί για τη δουλειά του πατέρα του, μαθαίνει ότι σε κάποιο νησί πρόκειται να γίνουν μεγάλα τουριστικά έργα, κι αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί.

Προτείνει στον πατέρα του να αγοράσουν εκεί οικόπεδα, αλλά το μυστικό μαθαίνει και η Φλώρα που είναι ιδιοκτήτρια διαφόρων κλαμπ.

Καταφτάνει, λοιπόν, στο νησί πριν απ’ τον Πέτρο.

Ο ανταγωνισμός τους προξενεί αναστάτωση στη ζωή των κατοίκων του νησιού.

Πηγή άρθρου: mediagate.gr