Ελληνική εφημερίδα υπεύθυνη για την παρεξήγηση περί τέλους του κόσμου

Στο φως τα αρχαιότερα ημερολόγια των Μάγια

Ημερολόγια των Μάγια.Φωτογραφία :reality-choice.org

Σε μια απίστευτη παρεξήγηση οφείλεται η φημολογία που είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις από τα ΜΜΕ σχετικά με το γεγονός πως ο κόσμος πρόκεται να καταστραφεί στις 21 Δεκεμβρίου. Το «Κουλούρι» σας αποκαλύπτει σήμερα όλη την αλήθεια, ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας από την αρχή του.

Όλα ξεκίνησαν στη συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών που έλαβε χώρα τον περασμένο Σεπτέμβρη στην πόλη Μέριδα του Μεξικού. Εκεί, αποφασίστηκε η θέσπιση ενός παγκόσμιου συμβολικού φόρου που θα τροφοδοτεί ένα Παγκόσμιο Ταμείο, το οποίο με την σειρά του θα χρηματοδοτεί δράσεις των Ηνωμένων Εθνών για την διαχείριση ανθρωπιστικών κρίσεων από φυσικές καταστροφές στον πλανήτη. Ο φόρος αυτός θα είναι συμβολικός καθώς κάθε χώρα θα καταβάλει ένα απειροελάχιστο ποσοστό του ΑΕΠ της και πήρε την ονομασία «Παγκόσμιος Φόρος» (Levy of the World).

Η ονομασία αυτή αποτέλεσε και την αιτία της παρεξήγησης.  Η λέξη Levy μεταφράστηκε από τα αγγλικά στα ελληνικά, ορθώς κατά τους μεταφραστές, ως «Τέλος», όπως αυτό χρησιμοποιείται όταν μιλάμε για «Τέλος επιτηδεύματος», «Τέλος Ακίνητης Περιουσίας» κλπ.

Όταν ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Ban Ki-moon, ρωτήθηκε από τους εκπροσώπους τύπου πότε θα αρχίσει να εισπράττεται το συγκεκριμένο τέλος, θέλοντας να τιμήσει την χώρα και την πόλη που τους φιλοξένησε, είπε χαριτολογώντας:  «Όταν τελειώσει το ημερολόγιο των Μάγιας», εννοώντας την 21 Δεκέμβρη. Το πρωτοσέλιδο των New York Times, ορμώμενο από αυτή τη δήλωση, έγραψε σχετικά: «Natural disasters: The Levy of the World will come when the Μayan Calendar ends», κάτι που η πατριωτική εφημερίδα «Στόχος» μετέφρασε στο πρωτοσέλιδο της ως: «Φυσική Καταστροφή: Το Τέλος του Κόσμου θα έρθει όταν τελειώσει το Ημερολόγιο των Μάγιας».

Το πρωτοσέλιδο αυτό έφερε αντιδράσεις, οι οποίες άρχισαν να ξεφεύγουν από τον στενό συνομωσιολογικό κύκλο και ο θόρυβος μεταφέρθηκε και στα υπόλοιπα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα της χώρας. Από εκείνη τη στιγμη, το θέμα πήρε ακόμα πιο μεγάλες διαστάσεις και ξέφυγε από τα στενά σύνορα της Ελλάδας, δημιουργώντας θέμα και στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Εξαιτίας της παρανόησης της εφημερίδας «Στόχος», οι Ινδιάνοι της Λατινικής και Κεντρικής Αμερικής πείστηκαν από τους Έλληνες πως ο κόσμος θα τελειώσει και στην συνέχεια έπεισαν και τον υπόλοιπο κόσμο γι’ αυτό. Σύμφωνα με πληροφορίες του ¨Κουλουριού», το τέλος του κόσμου έχει ήδη έρθει και κόστισε στην χώρα μας 107, 6 ευρώ, βάσει της συμμετοχής της και του ΑΕΠ της. Πηγές του Υπουργείου Οικονομικών ενημερώνουν μάλιστα πως του χρόνου αναμένεται να έχουμε και επιστροφή.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)

Πηγή άρθρου: tokoulouri,com